Veliko Trojstvo slavi rođendan brojnim događanjima, a glavno je gulašijada na koju stižu čak 62 ekipe!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – Svoj dan uskoro će obilježiti Općina Veliko Trojstvo u kojoj već neko vrijeme traju pripreme za nadolazeće slavlje. Načelnik Marko Kutanjac otkriva kako će sve početi već u četvrtak.

– U četvrtak kreću dani otvorenih vrata u dječjem vrtiću, a priredit će se lutkarski mjuzikl studija Suncokret iz Splita pod nazivom Festival životinjskog carstva za naše vrtićance i dječicu nižih razreda osnovne škole – navodi. Naredni dan rezerviran je za svečanu sjednicu Općinskog vijeća.

– U petak, 10. lipnja imamo okupljanje uzvanika te polaganje vijenaca na spomen-obilježju hrvatskim braniteljima, nakon čega slijedi svečana sjednica u povodu Dana Općine – ističe. No, mještane će zasigurno više zanimati zabava uz već tradicionalnu gulašijadu.

– U subotu će se održati osma memorijalna i 19. međunarodna gulašijada Ivan Jandrašinčec Jandro. Riječ je o natjecanju u kuhanju vinskog gulaša, a zasad imamo 62 prijavljene ekipe. Nadamo se da će nas vrijeme poslužiti jer bi to bio centralni zabavni događaj uz Tamburaški sastav Bilogora. Družit ćemo se do kasnih večernjih sati, a bit će za svakoga ponešto. Program dolazi voditi gospodin Branko Uvodić – naglašava. Ne zaboravlja načelnik pozvati svoje sumještane da posjete gulašijadu koja će osim posjetiteljima, biti bogata i natjecateljima.

– Ovim putem pozivam sve mještane i naše drage prijatelje da nam se pridruže. Iz godine u godinu sve je više zainteresiranih natjecatelja, a drago nam je da se javljaju i ekipe izvan županije. Doći će nam i prijatelji iz Mađarske iz Kadarkúta – otkriva Kutanjac. Dobra je vijest da se kotizacija za natjecanje u pripremi gulaša ne naplaćuje, ali i da su nagrade za sve natjecatelje spremne.

– U Velikom Trojstvu se nikad nisu plaćale kotizacije, nama je cilj druženje i da sve počastimo i ugostimo. Svaka ekipa će zadužiti jedan stol i suncobran kako bi u slučaju kiše bili natkriveni, a u slučaju sunca da imaju hlada, kao i prijašnjih godina. Nagrade i tombole su osigurane za sve natjecatelje. Udruga vinogradara je nositelj manifestacije pa će oni pripremiti nagrade. Sve ekipe poslije idu u pobjednički pehar iz kojeg ćemo izvlačiti imena za tombolu da nagrade ne budu nepravedno raspoređene – navodi.

Veseli načelnika što je smirivanje epidemiološke situacije doprinijelo odazivu ljudi na manifestacije, pa se nada da će se mnogi okupiti i u Velikom Trojstvu kod Etno kuće.

– Nadamo se velikom broju posjetitelja. Bit će tu i naši OPG-ovci koji će ponuditi svoje proizvode na prodaju, a bit će otvoren i šank kako nitko ne bi ostao žedan. Gladni nećemo biti, kuhamo velika dva kotla ispred Općine koja ćemo podijeliti. Naši vatrogasci i vinogradari kuhaju po 85 litara gulaša, a vjerujem da nitko od natjecatelja neće skuhati manje od deset litara pa će biti dovoljno za sve – ističe Kutanjac. Osim Dana općine, u nedjelju će se obilježiti i Dan župe.

– Na Dan župe Presvetog Trojstva imat ćemo svečanu procesiju prema župnoj crkvi od 10.30 sati, u 11 sati je sveta misa. Nakon toga ispred crkve slijedi program KUD-a Veliko Trojstvo i pjevačkog zbora Matice umirovljenika te kušanje nagrađenih vina – kaže. Ostatak nedjelje bit će ispunjen sportskim događanjima.

– Odigrat će se memorijalna nogometna utakmica između Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranka Općine Veliko Trojstvo i veterana NK Bilogorca, nakon toga prijateljska utakmica NK Bilogorac Veliko Trojstvo i NK Omladinac Ćurlovac mlađih uzrasta u 13 sati te prvenstvena utakmica NK Omladinac Ćurlovac protiv NK Dapca. Trojstvo nam igra u gostima pa nismo imali mogućnost da oni odigraju domaćinsku utakmicu, ali zato će drugi klub u Općini iz Ćurlovca odigrati u Velikom Trojstvu na igralištu. Imamo radionice i druženje djece i mladih u organizaciji društva Naša djeca Veliko Trojstvo, napuhanci koji će biti besplatni. Također, u nedjelju će na prostoru nogometnog kluba Bilogorac nastupiti Tamburaški sastav Bilogora – dodaje.

Na slavlju neće biti velikih estradnih imena kako zbog financijske situacije, tako i zbog Terezijane koja je njima bogata. No, kraj slavlja općinskog rođendana tu ipak neće stati.

– Naš bi program završili u četvrtak, 16. lipnja na blagdan Tijelova kad će se odigrati nogometni turnir mlađih uzrasta kategorija Galebovi u 9 i 11 sati – govori. Svi zainteresirani pozvani su na druženje u Velikom Trojstvu, ističe načelnik.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!