Tisuću klinaca iz cijele Hrvatske svirat će Robićeve pjesme na bananama i hodati po jajima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – U Garešnici će se ovog petka održati festival posvećen u prvom redu djeci, iako će se na njemu sigurno dobro zabaviti i njihovi roditelji, ističe direktorica Turističke zajednice Sjeverna Moslavina Daniela Belak te otkriva kad će se i gdje održati popularni Garešnica Infinity Festival.

– Garešnica Infinity Festival ili kako ga mi zovemo, GIF, održat će se u petak, 10. lipnja na gradskoj tržnici u Garešnici od 10 pa sve do ponoći. Turistička zajednica Sjeverna Moslavina s Gradom Garešnicom, udrugom Sferia i udrugom Profesor Baltazar već drugu godinu zaredom na rođendan hrvatsko-američkog inženjera strojarstva Mikea Vucelića u njegovom rodnom gradu organizira ovaj festival koji je jedinstven u Hrvatskoj, a cilj mu je popularizacija znanosti i učenje uz zabavne sadržaje koji se nude na festivalu – napominje. Dodatno pojašnjava cilj Garešnica Infinity festivala.

– Cilj je promovirati znanost kod djece predškolskog i nižeg osnovnoškolskog uzrasta. Bit će ovdje niz radionica i aktivnosti koje će se pokazivati djeci kako bi im se približila znanost i kako bi im se pokazalo da je znanost zabavna. Nastojat ćemo potaknuti njihovu znatiželju, maštovitost, kreativnost, razvijati njihove praktične vještine i istraživački duh te ih potaknuti da i oni sudjeluju u tim radionicama kako bi zavoljeli znanost – navodi. Festival se održava u čast dvojici poznatih Garešničana.

– GIF je manifestacija kroz koju smo mi povezali dva naša najveća Garešničana – Mikea Vucelića i Ivu Robića jer smatramo da koliko je znanost beskonačna, toliko je beskonačna i glazba. Na kraju te manifestacije bit će veliki koncert grupe Swingers koja će pjevati najveće hitove Ive Robića. Uz njih će nastupiti i Suzana Balen te Ivan Jelić – otkriva. Riječ je ponajviše ipak o manifestaciji za djecu.

– Uglavnom je manifestacija za djecu vrtićke dobi i nižih razreda osnovne škole, ali dobrodošli su svi jer će biti zanimljivih radionica, njih oko 35. Ne mogu vam sad nabrojiti sve, no interesantno je sviranje na bananama. Robićeva pjesma se svira na bananama, to zvuči nestvarno i nemoguće, ali itekako je moguće, kao i hodanje po jajima ili po svemiru… – ističe Daniela samo neke od mnogobrojnih radionica. Da će se program festivala svidjeti i roditeljima znaju jer su se u to imali prilike uvjeriti prošle godine.

– To smo vidjeli na prvom GIF-u koji je bio skroman zbog pandemije. Tad smo imali otprilike 12 radionica, a ove godine ih je triput više. Djeca su bila oduševljena, ali isto tako i roditelji. Imali smo za njih svemirske koktele zanimljivih naziva koje su pripremili naši srednjoškolci. Ove godine će sigurno oko tisuću djece posjetiti GIF. Imamo najave iz Like, Osijeka, Kutine, Daruvara, Novske, a naravno i iz Garešničke osnovne škole i vrtića – naglašava. S obzirom na broj djece koja će posjetiti Garešnicu u petak, bilo je važno organizirati raznovrstan program.

– To je cjelodnevna manifestacija, za djecu smo pripremili i razne zanimljive igre. Bit će tu i plesa, Code dance. Jedva čekam da to vidim, na ekranu će biti prikazani kodovi po kojima će djeca plesati. Moram se zahvaliti Udruzi Profesor Baltazar koja je prepoznala Garešnicu, potencijal Mikea Vucelića i Ive Robića i što su nam pomogli u organizaciji ove stvarno velike i u Hrvatskoj jedinstvene manifestacije – napominje. Za kraj Daniela poziva sve da prekosutra posjete Garešnicu.

– Pozivam sve da u petak dođu na gradsku tržnicu u Garešnicu od 10 sati ujutro pa sve do ponoći. Bit će zanimljivih radionica, plesa, ali i odličan koncert – zaključuje.

Foto: FB Garešnica Infinity Festival


PODIJELI S PRIJATELJIMA!