Veliko Trojstvo sutra odaje priznanje čovjeku koji je tu općinu vodio punih 28 godina

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Veliko Trojstvo sutra slavi rođendan, a tom prilikom će zaslužnim pojedincima i grupama biti dodijeljena i općinska priznanja. Jedno od njih primit će i bivši načelnik te Općine Ivan Kovačić. Uručit će mu ga njegov nasljednik, aktualni načelnik Marko Kutanjac.

Njih dvojica rijedak su primjer u hrvatskoj javnosti da i političari različitih svjetonazora i stavova mogu i trebaju surađivati. Iako mu je u kampanji bio protivnik koji ga je na koncu i pobijedio, Ivan Kovačić je nakon proglašenja izbornih rezultata među prvima Kutanjcu ljudski stinuo ruku i čestitao na uspjehu. I tu nije bio kraj. Primopredaja vlasti protekla je bez ikakvih problema, a desna ruka mladom načelniku u prvim danima na čelu Općine bio je upravo bivši načelnik koji je s njim nesebično podijelio znanje stečeno tijekom niza godina na istoj dužnosti. Jer, bez obzira na neke drugačije političke stavove, obojici im je cilj isti – učiniti Veliko Trojstvo još boljim mjestom za život.

Ivan Kovačić je, inače, bio jedan od najdugovječnijih načelnika u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, ali i čitavoj Hrvatskoj. Veliko Trojstvo vodio je čak sedam mandata i može se reći da je sve to vrijeme živio za svoju općinu.

Rođen je 18. listopada 1949. u Velikom Trojstvu u kojem živi i danas. Gimnaziju je završio u Bjelovaru, a u Zagrebu je diplomirao na Veterinarskom fakultetu. Oženjen je i ponosan otac troje djece. Za načelnika Velikog Trojstva je izabran 1993. i na tom je mjestu ostao do prošle godine. U nizu realiziranih projekata koji su izmijenili vizuru općine za njegovih sedam mandata izdvojiti treba sanaciju odlagališta u Grgincu, uređenje Vidikovca, ali na prvom mjestu je najveći projekt o kojem je sanjao za načelnikovanja – dogradnja osnovne škole i izgradnja vrtića koji su u Velikom Trojstvu zadržali, ali i doveli brojne mlade obitelji.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!