Hrebak: Zadovoljan sam radom nove uprave sajma i smatram da nema potrebe za promjenama

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak izjavio je u petak da je zadovoljan suradnjom s Bjelovarskim sajmom i njegovim direktorom Zlatkom Salajom.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, Hrebak je kazao da smatra da Salaj radi dobar posao, a posebno je istaknuo da je odnos sa Salajom čist, transparentan i otvoren.

Bez negativnog konteksta

„Bjelovarski sajam više se ne spominje u negativnom kontekstu kao prije kada se govorilo o sumnjivim isplatama i nezakonitim otkazima. Zadnjih godinu dana slika Bjelovarskog sajma je pozitivna”, istaknuo je Hrebak i dodao da smatra da nema potrebe za promjenama u vodstvu te tvrtke, no i da je jasno da treba raspisati javni natječaj za direktora.

Podsjetimo, Bjelovarski sajam tvrtka je u suvlasništvu Bjelovarsko-bilogorske županije kao vlasnika većinskog vlasnika 60-postotnog udjela te Grada Bjelovara koji raspolaže s udjelom od 40 posto.

Prethodni direktor Bjelovarskog sajma, Davorin Posavac, izabran je putem javnog natječaja u listopadu 2013. godine, u vrijeme kada je bjelovarski gradonačelnik bio Antun Korušec, a župan Damir Bajs.

Trzavice i loša suradnja

Nedugo nakon što je Korušeca u gradonačelničkoj fotelji zamijenio Hrebak, počele su trzavice na relaciji Posavac – Hrebak, odnosno Grad Bjelovar – Bjelovarski sajam. Hrebak je Posavca optuživao za lošu suradnju te tvrtke s Gradom Bjelovarom i netransparentnost, a zamjerao mu je i sudske sporove za nezakonit otkaz djelatniku Sajma koji je vraćan na posao uz trošak te tvrtke u iznosu od pola milijuna kuna.

Posavac je razriješen dužnosti direktora Sajma potkraj lipnja prošle godine, a tada ga je naslijedio aktualni direktor Zlatko Salaj kojeg je imenovala Skupština društva koju su tada činili Hrebak, ali i novopečeni župan Marko Marušić.

“Zlatko Salaj osoba je koja dolazi iz sustava i upoznat je sa svim poslovima i radom Bjelovarskog sajma. Od njega očekujemo stručnost, predanost prema radu, ali i kvalitetnu suradnju između svih sudionika”, rekao je tom prigodom župan Marušić. Dodao je i da se rad sajma prethodno svodio na samovolju jednog čovjeka.

„Zajedničkim snagama to moramo mijenjati iz temelja i učiniti sve da sajam bude profitabilan, uspješan i cijenjen”, poručio je tada župan Marušić.

‘Peglanje’ minusa

Vrijedi spomenuti i da su uslijed pandemije koronavirusa iz godine u godinu otkazivane glavne sajamske manifestacije, a sve to rezultiralo je financijskim poteškoćama. Direktor Salaj rekao je na tiskovnoj konferenciji u petak da je sajmu ostao minus od milijun kuna, koliko su izlagači platili nastup na prvom sajmu koji je otkazan zbog korone. Dio tog novca uprava sajma vratila je izlagačima, a dio je ostao kao polog za nastupanja na sljedećim sajamskim manifestacijama. Salaj je kazao i kako očekuje da će svi negativni efekti koronavirusa biti očišćeni nakon Jesenskog sajma čije je održavanje ove godine planirano od 9. do 11. rujna.

Foto: bbz.hr


PODIJELI S PRIJATELJIMA!