Nikad više hadezeovaca iz BBŽ nije kucalo na vrata najviših tijela stranke, evo tko su

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Preko dvije tisuće izaslanika HDZ-a na Općem saboru ove subote, 11. lipnja, bira desetero novih članova Predsjedništva i 40 članova Nacionalnog odbora. Kako smo ekskluzivno prvi najavili prije tjedan dana, u jedno od najvažnijih stranačkih tijela HDZ-a trebao bi biti izabran i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić, i to na inicijativu samog predsjednika stranke Andreja Plenkovića. Naime, Plenković je inzistirao da novi članovi Predsjedništva budu mladi ljudi, koji su dokazali da im birači vjeruju i koji su postigli najbolje rezultate na nedavnim lokalnim izborima.

Bjelovarsko-bilogorska županija, inače, već ima člana Predsjedništva HDZ-a, i to proširenog sastava. Riječ je o šefu županijske organizacije Miri Totgergeliju koji pravo na spomenuto mjesto ima kao zamjenik predsjednika HDZ-ovog saborskog Kluba zastupnika.

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić

Prije toga, HDZ BBŽ posljednji je put predstavnika u Predsjedništvu stranke imao prije više od deset godina. Naime, 2004. u to je tijelo ušao Gordan Jandroković, tada još član stranačke organizacije u BBŽ. Kasnije će prijeći u zagrebački HDZ, za čijeg predsjednika je izabran 2010. Kad je riječ o visokim funkcijama i dužnostima, Jandroković je jedan od najuspješnijih HDZ-ovaca iz BBŽ. Bio je glavni tajnik stranke, ministar vanjskih poslova, predsjednik Hrvatskog sabora…

Uz Jandrokovića, najviše na stranačkoj ljestvici iz Bjelovarsko-bilogorske županije uspio se uspeti Marijan Coner, bivši čelnik županijske organizacije, koji je ‘dogurao’ do mjesta potpredsjednika stranke.

I to je manje-više to, kad je riječ o najvišim stranačkim dužnosnicima iz ovoga kraja. U viši rang mogla bi se eventualno svrstati funkcija zamjenika predsjednika Mladeži HDZ-a koju je svojedobno obnašao Ante Topalović te mjesto tajnice Mladeži koje trenutno pripada Juditi Emić.

Judita Emić

Upravo Judita Emić bit će jedna od kandidatkinja za članicu novog stranačkog tijela, Nacionalnog odbora, koji će okupljati 40 članova. Za to ju je mjesto kandidirala Mladež. Osim nje, kandidati za Nacionalni odbor iz BBŽ su garešnički gradonačelnik Josip Bilandžija i član bjelovarskog HDZ-a Zoran Bišćan.

Josip Bilandžija

 

Zoran Bišćan

PODIJELI S PRIJATELJIMA!