Marušić: Ovo je dokaz da HDZ cijeni hrabrost, daje priliku mladima i nagrađuje pobjednike

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarsko-bilogorski župan i predsjednik bjelovarskog HDZ-a Marko Marušić danas je na općem izbornom saboru HDZ-a izabran u Predsjedništvo vodeće domaće političke stranke.

-Kad sam prije godinu i pol postao kandidat za župana vjerovao sam da mogu pobijediti, premda je malo tko tada u to vjerovao. Tek nas nekoliko. Međutim, tada nisam mogao niti sanjati da ću za godinu i pol postati član Predsjedništva najveće i najuspješnije  hrvatske stranke. Vjerojatno se tako osjećaju i svi drugi moji kolege koji su na izbore išli kao outsideri ili kao debitanti, a pobijedili su. O čemu nam sve to govori? Govori da naš HDZ na čelu s predsjednikom Andrejom Plenkovićem nije klijentelistička stranka, nego stranka koja cijeni hrabrost, rizik, trud, koja vrednuje pobjedu, daje priliku mladim ljudima i nagrađuje pobjednike! – istaknuo je Marušić nakon proglašenja izbornih rezultata.

Njegov ulazak u Predsjedništvo, dodao je, nije samo njegov osobni uspjeh.

-Smatram da je ovo veliko priznanje za naš županijski HDZ.  Snažan pokazatelj našim članovima da se njihov trud i rad isplate te prepoznaju, ne samo na lokalnoj nego i nacionalnoj razini. Hvala svim izaslanicima 19. Općeg sabora HDZ-a koji su svojim glasom podržali moj ulazak u Predsjedništvo! – poručio je Marušić.

Osim njega, u Predsjedništvo je danas izabrano još devetero članova, mahom mladih članova stranke koji su postigli zapažene rezultate na prošlim lokalnim izborima.

Uz Predsjedništvo, HDZ je danas birao i Nacionalni odbor koji se sastoji od 40 članova. Iz Bjelovarsko-bilogorske županije u to su tijelo ušli Josip Bilandžija i Judita Emić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!