Uskoro kreće obnova korza. Hrebak želi dogovor s ugostiteljima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave odbila je žalbu Hidroregulacije na provedeni postupak javne nabave za rekonstrukciju bjelovarskog korza koja je zbog navedene žalbe bila odgođena.

No, sada je potpuno jasno da će rekonstrukcija korza krenuti za 15-ak dana.

-Svi znamo što se radilo na bjelovarskom korzu, kompletna infrastruktura je promijenjena, dakle sljedećih 30 godina na korzu neće pucati nikakve cijevi. Pokrpali smo korzo tek toliko da ljudi mogu normalno hodati. Mi nismo mogli utjecati na žalbu niti smo mogli znati koliko će to sve trajati. Na sreću nije trajalo predugo i u žalbenom procestu potvrđeno je da će izvođač radova biti ‘Mato el-d’ iz Ivanić Grada. Tvrtka koja je ponudila iznos od 9 milijuna kuna – kazao je gradonačelnik Hrebak i dodao.

Razgovor s ugostiteljima i izvođačima radova

-Od danas kada ćemo službeno potpisati ugovor, 12 mjeseci je rok za izvođenje radova. Uvođenje u posao kreće najkasnije za 15 dana. Mi ćemo sjesti i razgovarati s bjelovarskim ugostiteljima koji su sada malo iznenađeni s ovom odlukom da se već kreće, no nadam se da će im Terezijana malo više pomoći. Razgovarat ćemo i s izvođačem radova da pokušamo pronaći model da naši ugostitelji ne budu oštećeni. U svakom slučaju Grad određuje gdje će se početi raditi to jest na kojoj dionici korza, radovi na pojedinoj dionici ne smiju trajati duže od 100 dana – istaknuo je gradonačelnik Hrebak i naveo da korzo više nikada neće izgledati ovako kao sada već da će imati urbani i moderni štih kao što imaju europske metropole

Inače, podsjetimo, prvotni plan je bio da radovi krenu od Gimnazije pa do DM-a, zatim od DM-a do Zagrebačke banke i od Zagrebačke banke do Dječje knjižnice. No, za sada to ostaje ‘visjeti’ u zraku i čeka se novi dogovor.

Direktor tvrtke ‘Mato el-d’ Mato Duvnjak nije krio zadovoljstvo skorim početkom radova.

-Mi smo ozbiljna firma, nikada nismo imali nikakvih reklamacija. Sve ćemo napraviti da i ovdje sve zadovoljimo i odradimo kvalitetno i korektno – kazao je direktor Duvnjak


PODIJELI S PRIJATELJIMA!