Čazmanci se dolaze kupati na nedovršeni bazen. Grad upozorava – to je opasno!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Kompleks prvog biološkog bazena u Hrvatskoj uskoro će biti završen, a gradonačelnik Čazme Dinko Pirak prije deset dana za naš portal potvrdio je da će bazen za kupače biti otvoren krajem lipnja. No, neki Čazmanci, iako je gradilište još otvoreno, dolaze na kupanje, čak i u noćnim satima.

-Budući da se počelo učestalo događati da se pojedinci dolaze kupati na biološkom bazenu u Čazmi, upozoravamo da bazen još nije službeno otvoren te da se kupanje nikako ne preporučuje iz mnogo razloga.

Primjerice, na lokaciji je još uvijek aktivno gradilište na kojemu može biti ostataka željeza, lima i drugih potencijalno opasnih stvari na koje se možete ozlijediti – naveli su iz Grada Čazme i dodaju.

Također, u mraku, a često se događa da „kupači“ posjećuju bazen upravo nakon što se smrači, slaba je vidljivost te može doći do ozljeda uslijed toga. Da ne govorimo da je nakon posljednjeg neovlaštenog ulaza na gradilište učinjena šteta na budućem dječjem igralištu te je otuđeno nešto građevinskog materijala, što je za svaku osudu.
Nadalje, u tijeku je filtracija vode i priprema za kupališnu sezonu. Svako kupanje u vrijeme kad voda još nije spremna odgađa završetak tog procesa i samim tim odgađa i početak kupališne sezone.
Stoga apeliramo na sve da se suzdrže od neovlaštenog korištenja bazena još kratko vrijeme jer već kroz dva tjedna, kupanje će biti moguće i slobodno za sve – kazali su iz Grada Čazme.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!