Izabran ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Vedran Trupac novi je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije. Na nedavno raspisan natječaj pristigla je samo jedna, njegova zamolba, a u planu rada koji je priložio stoji kako će mu glavni ciljevi na čelu spomenute ustanove biti ulaganja u modernu opremu, razvoj ljudskih potencijala te poboljšanje organizacije rada.

Trupac, po zanimanju diplomirani sanitarni inženjer, u Zavodu je zaposlen 15 godina, a od prošle jeseni ustanovu je vodio kao vršitelj dužnosti ravnatelja, nakon smjene prijašnje ravnateljice Nine Renić. Kao i ostale županijske zdravstvene ustanove, i Zavod za javno zdravstvo u tom je trenutku grcao u dugovima, po čemu je bio hrvatski izuzetak. Naime, ostali županijski zavodi poslovali su pozitivno, prvenstveno zbog prihoda od PCR testiranja na covid-19 koje jedino u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nije povjereno Zavodu već bolnici.

I prije stalnog imenovanja, Trupac je, kao v.d. ravnatelja krenuo provoditi zacrtane reforme. Zavod je nabavio uređaj za PCR testiranje koji je, kako doznajemo, već otplaćen, smanjeni su troškovi i stvorene uštede na određenim stavkama i Zavod je danas na dobrom putu da ponovno posluje u plusu. Posljednjih mjeseci radilo se i na podizanju kvalitete usluga Zavoda. Tako je, primjerice, nakon niza godina, u Bjelovaru ponovno uvedeno mjerenje koncentracije peludi u zraku.

Po svemu sudeći, novom ravnatelju ideja i entuzijazma ne nedostaje, a pred njim su četiri godine punog mandata da sve zacrtane planove i ostvari.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!