[FOTO] Otvorena je kupališna sezona! Evo što je sve novo na bazenima…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Jutros su i službeno otvoreni Gradski bazeni Bjelovar, a otvorio ih je gradonačelnik Dario Hrebak u društvu župana Marka Marušića, predsjednika Bjelovarskog plivačkog kluba i direktora Gradskog poduzeća za upravljanje sportskih objekata Marka Mihalineca i Tihomira Jurkovića, predstavnika novooformljenog PVK Mladost Bjelovar.

-Prije par godina smo kompletno obnovili bazen, a ove godine smo uložili 160 tisuća kuna u strojarnicu koja je sada u potpunosti sređena što je jako važno da bi voda bila čista i da bi sve funkcioniralo savršeno. Uložili smo još u popratne sadržaje i zelenilo, zatim 60 tisuća kuna u novu opremu što se tiče samih pruga, golova za vaterpolo, zatim 70 tisuća kuna u novu dodatnu rasvjetu tako da možemo pomaknuti termine za vaterpolo klub i plivački klub. Imamo bazen u zelenom okruženju, u centru grada, to nema nitko u Hrvatskoj i to je biser koji trebamo čuvati – kazao je gradonačelnik Dario Hrebak.

Župan Marko Marušić čestitao je gradonačelniku i direktoru što svake godine kontinuirano ulažu u bazene.

-Svjedoci smo da se svake godine nešto novo napravi i osvježi, kako infrastrukturalno tako i što se tiče okoliša. Drago mi je i da se vaterpolo klub vraća na stare staze i što će okupljati veliki broj djece. Nadam se samo da bude što više sunčanih dana u godini i vjerujem da ćemo doći do rekordne 2019. godine kada je bilo 30 tisuća posjetitelja – kazao je župan Marušić.

Cijene ostaju iste

Direktor Marko Mihalinec istaknuo je da je ovo najljepši start sezone, da je okoliš prekrasan i da su svi preduvjeti da se prestigne rekordna 2019. godina.

-Pazili smo i uređivali i male detalje, tako da baš sve bude vrhunski. Što se tiče sporta, Bjelovarski plivački klub proširuje grupe za neplivače, imamo rekordan broj prijava, bit će oko 250 neplivača u osam grupa. Plivači još nisu ni krenuli, a očekujem ih preko 200 sigurno. Cijene ostaju iste, unatoč raznim poskupljenjima. Dakle, 20 kuna za odrasle, 15 kuna za djecu i umirovljenike, nakon 17 sati u pola cijene. Krećemo i spremni smo – kazao je Mihalinec.

U rad s mladima na bazenu uključit će se i novooformljeni klub PVK Mladost Bjelovar.

-Mi veterani vaterpola koji se okupljamo posljednjih godina došli smo na ideju da podignemo vatepolo na jednu višu razinu. Želimo vratiti nešto svojoj zajednici, sa nekim svojim iskustvom, poznanstvima, vezama i entuzijazmom podići ćemo taj sport na jedan viši nivo. Nova oprema je tu, klinci su tu, kada baš počne sezona bit će ih još više – kazao je Tihomir Jurković predstavnik PVK Mladost Bjelovar.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!