Borik Bjelovar nastavlja nizati sjajne rezultate u 3×3 košarci! Zbog njih se ime Bjelovara daleko čuje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Iako je povijest KK Borik Bjelovar vrlo kratko, nikako se ne mogu posramiti sjajnih rezultata koja nižu proteklih tjedana. Krenuli su intenzivno jer gotovo svaki vikend suočeni su s najmanje jednim turnirom. Osim što KK Borik kroz turnire zbraja bodove, veliku prednost njihova košarka 3×3 donosi i kod prikupljanja iskustva, druženja te upoznavanja novih ljudi.

Osvrnimo se prije novijih sjajnih rezultata, na njihov nastup u Šibeniku gdje se igralo na tvrđavi svetog Mihovila.

– Tu smo se našli u jednoj od najtežih skupina gdje smo igrali s jednom od najboljih hrvatskih momčadi – Pharma Classic koju smo dobili u napetoj utakmici rezltatom 21:20. U iduće dvije utakmici koje su odlučivale o prolasku u daljnji dio natjecanja, prvo smo nažalost doživjeli poraz 21:15 od ekipe G-Unit 3×3 iz Crne Gore, to je zbilja bio rat na terenu, a zatim je G-Unit u izuzetno neizvjesnoj utakmici izgubio od Pharme Classic nakon produžetka, te se stvorio krug u kojem su sve ekipe imale po pobjedu i poraz. Mi smo nažalost ispali iz turnira. Već sljedeći vikend smo išli za Zadar gdje smo također igrali Pro tour. Odigrali smo malo bolji turnir nego u Šibeniku, prošli smo skupinu nakon koje smo igrali četvrtfinale gdje smo izgubili od Splićana – kaže Ivan Šiprak, predsjednik KK Borik.

Svoje znanje u 3×3 košarci imali su prilike i pokazati oni mlađi od 13 godina.

– Na turniru u Čakovcu nastupili smo isti vikend i s našom generacijom djece mlađe od 13 godina. Tamo smo iznenađujuće osvojili prvo mjesto. Moram posebno istaknuti kako su naši dečki po broju godina bili najmlađi, no to ih nije spriječilo. Priča općenito s klincima nas posebno veseli jer dolaze nam i djeca koja nisu iz Bjelovara nego recimo Vrbovca, Đurđevca – dodaje.

Ekipa Borika u sastavu Zvonko Buljan, Ivan Jukić, Ivan Vrgoč i Duje Škaro nastupila je na jednom od najjačih turnira u Hrvatskoj i regiji, onom u Zagrebu pod nazivom ‘Hakl na taksiju’. Igrači bjelovarskog Borika u velikoj konkurenciji došli su do četvrtfinala gdje su gusto izgubili od Partizana iz Beograda 21-19. Na kraju je momčad iz Beograda osvojila turnir što dovoljno govori na kojoj su razini košarkaši Borika igrali.

– Ako je jedan Partizan iz Beograda osjetio potrebu da osnuje 3×3 klub, onda je to dovoljno dobar pokazatelj da s našom pričom idemo u dobrom smjeru – kaže Šiprak.

Osim nastupa u Gajnicama, momčad Borika se okušala i u internacionalnim vodama. Sudjelovali su u Austriji na njihovom otvorenom prvenstvu gdje se momčadi iz cijelog svijeta bore na turnirima koji također vode u Pariz . U najstarijem gradu Austrije (Enns) je održan najmlađi Olimpijski sport, a u skladu s tim znamenitostima košarkaši su izborili prvi naslov u povijesti kluba. U snažnoj konkurenciji su u finalu turnira deklasirali momčad iz Češke prijestolnice, Praga rezultatom 20:8.

U kratkoj povijesti KK Borik Bjelovar kada je u pitanju 3×3 košarka protekli je vikend bio vrlo plodonosan jer ekipi su na nekoliko turnira pripala čak tri odličja.

Prva medalja dobivena je u subotu na Iso Hidra Basket Touru koji se održao na splitskoj Rivi. Ekipa u sastavu Ivan Jukić, Zvonko Buljan, Duje Škaro i Ivan Vrgoč prošla je kroz cijeli turnir bez problema. U polufinalu su deklasirali protivnike rezultatom 21:4, a finale protiv ekipe Al’Ama su uzeli s 21:12. Bio je to zadivljujući nastup na putu do zlatne medalje.

– Isti dan se na turniru u Križevcima održavao „kids day” gdje su naši najmlađi zaigrali 3×3 košarku. Selekcija U13 je polufinalni susret igrala protiv domaćih “Bauštelaca” te su se nakon sedam minuta igre našli u bezizlaznoj situaciji u rezultatskom minusu od 11:3. No tu pobjednički mentalitet dolazi do izražaja te u ludoj završnici dolazimo do 12:12 i do produžetaka. Obje ekipe su tu izmijenile po jedan poen, a sigurna osovina momčadi Borika, pick&roll Ivana Laića i Belje rezultirao je poenom te pobjedom od 14:13 – dodaje.

U pauzi do finala dečki su uzeli i nekoliko individualnih nagrada u natjecanjima vještine i šutiranja. Ekipu Radnika iz Križevaca su ostavili na svega šest poena.

– Ostvarili su pobjedu rezultatom 20:6. Za ekipu su nastupili Bernard Bukovčan, Benjamin Ivanov, Jakov Beljo, Ivan Radić te Ivan Laić – kaže.

Finalni dan turnira u Križevcima se održao u nedjelju gdje je bjelovarska ekipa nastupila s tri selekcije.

Junior tim nažalost nije uspio izboriti glavni ždrijeb nakon poraza u kvalifikacijama, a preostale dvije momčadi su bile raspoređene u dosta teške skupine.

– Ekipa u sastavu Paško Vrlika, Nikola Laić, Stefan Zadravec i Julijan Zadravec snage je odmjerila s dvije iskusne ekipe koje skupa igraju već godinama. „Skradin Aurum Sky” je na domaćoj 3×3 sceni jako poznato ime te su ponajbolja ekipa Hrvatske. Prvi susret igran je upravo protiv njih te je utakmica bila u egalu gotovo cijelo vrijeme. Poeni su se izmjenjivali na uzavrelom suncu, ali na kraju smo platili danas neiskustvu i upisali poraz 18:16. Utakmica koja je odlučivala o putniku u 1/4 finale turnira je bila protiv ekipe „3×3 Intercity”. Nakon rezultata 20:20 čekalo se tko će prvi zabiti dva poena. Nakon par neiskorištenih prilika za pobjedu, momčad Intercityja je iznudila slobodna bacanja te tim putem uzela pobjedu od 22:20 – dodaju u KK Borik.

Druga momčad (Pro Team) u sastavu Ivan Svoboda, Ivan Mileković, Dario Papak, Franko Dugandžić je otišla korak dalje pa su izvrsnom igrom izborili eliminacijski dio turnira.

– U finalu smo se našli s reprezentacijaom Hrvatske gdje smo pružili kvalitetnu partiju, ali to nije bez razloga reprezentacija Hrvatske. Kako to i priliči finalu, igralo se čvrsto i borbeno u oba pravca te se svaka greška kažnjavala. Nakon velike borbe momčad reprezentacije zvana “Crne Guje” je s nekoliko fenomenalnih trica prelomila susret i uzela pobjedu od 21:17. Treba istaknuti Juru Gunjinu i Veljka Budimira koji su podnijeli najveći dio tereta kod protivnika te su serijom trica odveli susret u svoju korist – kaže Šiprak.

– Mi se vraćamo podignute glave s mnogobrojnim osvojenim nagradama te torbama punih medalja. Osim zlata i srebra moramo napomenuti kako je naš trener mlađih kategorija, Dorian Rogović, osvojio nagradu u šuterskom natjecanju namijenjeno gledateljima te osvojio vrijednu nagradu iz Grosbasketa – zaključuje.

FOTO: Facebook KK Borik

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!