Eto kako se sve može kad čelnici nisu na ‘pas mater’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Lijepo je bilo vidjeti bivše nogometne kolege iz Laste, a danas župana i gradonačelnika, kako se druže na otvorenju bjelovarskog bazena, a potom i na Terezijani te u brojnim drugim prilikama. Iako u politici ne postoji drugarstvo, nego samo interesi, čini se da se, barem u ovomu trenutku, Marušićevi i Hrebakovi uvelike poklapaju pa se ujedno nastavlja i ta njihova predizborna hibridna koalicija.

Ne trebaš biti politički genij da shvatiš da su Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija najviše napredovali kada su gradonačelnik i župan surađivali, umjesto da se svađaju.

Novi srednjoškolski centar, željeznička pruga Sv. Ivan Žabno – Gradec, brza cesta Zagreb – Bjelovar i nova bolnica, sve su to kapitalni projekti koji bez suradnje nisu mogli početi, a srećom, bili su preveliki da propadnu zbog svađa. Ili drukčijih vizija, ako ćemo diplomatski.
I Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija prečesto su, na žalost, bili žrtve enormnih političkih ega, a premalo je vremena proteklo u makar i hinjenoj ljubavi.

Odokativnom metodom reklo bi se da su bivša gradonačelnica Adlešič i bivši župan Bajs najmanje 50 posto svojeg radnog staža i službeno bili „na pas mater”, a suživot gradonačelnika Hrebaka i župana Bajsa doima se zdravim samo u usporedbi s tvrdom kohabitacijom premijera i predsjednika.

Lijepo je, dakle, vidjeti Hrebaka i Marušića, dvije još uvijek mlade političke snage koje su se i unutar svojih stranačkih infrastruktura visoko popele, da se druže po bazenima, stadionima i raznoraznim obilježavanjima. Dokle god im se interesi poklapaju, stanovnici Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije mogu samo profitirati. Građane nikada nije zanimalo u čijoj je ingerenciji izgradnja bolnica, bilo im je bitno da se u njoj mogu liječiti. Nije im bilo bitno čiji je geodet radio podloge za trasu brze ceste, bilo im je bitno da njome putuju za vrijeme ovozemaljskog života.

Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija danas su, barem što se politike tiče, posloženi da ne mogu biti posloženiji, a još uvijek nije prošlo toliko dugo vremena da se zaprljaju međuljudski odnosi dvojice dužnosničkih prvaka. Može li se ta politička idila iskoristiti i bolje nego sada?


PODIJELI S PRIJATELJIMA!