Natječaji za direktore turističkih zajednica u BBŽ uglavnom prošli bez konkurencije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Gotovo sve turističke zajednice u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji provele su natječaje za nove direktore. Iznimka je samo Turistička zajednica Grada Grubišno Polje, a razlog je pojasnila direktorica Marina Kamber.

– U procesu smo pripajanja s Općinom Veliki Grđevac, u pregovorima smo da se spojimo u zajedničku turističku zajednicu područja tako da natječaj još nije proveden. Ja sam trenutno direktorica na 10 sati i to je neodrživo. Ujedno sam i ravnateljica Centra za kulturu pa se treba iznaći rješenje da na to mjesto dođe netko na puno radno vrijeme – navodi. Trenutno nema podatke o osobama koje bi bile zainteresirane za to radno mjesto, no kako još nije raspisan natječaj teško je reći koliko bi se ljudi prijavilo.

– Trebaju se sada provesti izbori za članove Skupštine, to je cijela procedura koja će potrajati. Mislim da će i Veliki Grđevac to uskoro imati na Općinskom vijeću, no trenutno smo samo u pregovorima, ništa još nije finalizirano – napominje. Natječaji bi se morali zaključiti do konca lipnja, no direktorica vjeruje kako neće biti problema.

– S obzirom da je kod nas takva situacija, bit će dovoljno samo prema Ministarstvu pokazati da smo krenuli u proceduru udruživanja, nakon čega će uslijediti natječaj. Rekli su nam da Ministarstvo neće biti tako rigorozno premda u naputku stoji da do 30. lipnja trebaju biti provedeni natječaji, ali kako se mi planiramo udruživati mislim da neće biti problema – optimistična je Kamber. Naglašava kako je Turistička zajednica Grada Grubišno Polje mala, a zbog malih prihoda i još uvijek slabog kontinentalnog turizma, udruživanje je logičan korak.

Udruživanje nije strano ni drugim zajednicama u županiji pa je trenutno samostalna samo Turistička zajednica Čazme. A Čazma je ove godine dobila novu direktoricu, Ivanu Sabljak Murlin. Na natječaj se javila još Ana Luter Hegedić, dok se Martina Dončević koja je vodila Zajednicu tijekom posljednjih nekoliko godina nije javila za to mjesto, ali je ostala raditi u Turističkoj zajednici, zasad kao pomoćnica novoj direktorici.

Promjena se dogodila i u Turističkoj zajednici Garić Grad u čijem su sastavu općine Berek i Štefanje. Berečki načelnik Mato Tonković otkrio nam je da je natječaj proveden, ali još nije došlo do imenovanja nove direktorice ili direktora.

– Ne znam tko će zauzeti mjesto direktora, o tome je odlučivalo Povjerenstvo. Znam da su pristigle dvije prijave – ističe. Imenovanje nove čelne osobe očekuje se do kraja lipnja.

Inače, u Turističkoj zajednici Garić Grad donedavno je bila i Općina Ivanska, no ona se odlučila priključiti Turističkoj zajednici Bilogora-Bjelovar koja sada u svom sastavu uz Grad Bjelovar ima čak 10 općina – Ivansku, Kapelu, Rovišće, Novu Raču, Severin, Šandrovac, Veliku Pisanicu, Veliki Grđevac, Veliko Trojstvo te Zrinski Topolovac. Tu Zajednicu vodi nova-stara direktorica Ana Kelek koja se na natječaju u travnju natjecala s još dvoje kandidata, Martinom Čapo i Igorom Prkom koji su poslali nepotpune prijave. Kelek je, s druge strane, zadovoljila sve uvjete natječaja te je dobila novi mandat koji prema novom Zakonu o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma traje četiri godine.

Tijekom tog razdoblja, Turističku zajednicu Daruvar-Papuk vodit će također nova-stara direktorica Ivana Plažanin Vuković.

– Natječaj je proveden u travnju i sve je poslano Ministarstvu turizma i sporta. Stigla je samo moja prijava i sad se čeka rješenje – kratko nam je rekla. Promjena nema ni na čelu Turističke zajednice Sjeverna Moslavina čija je direktorica Daniela Belak.

– U travnju smo održali natječaj. Ništa se nije promijenilo i sve je vrlo brzo riješeno. Bila je samo moja molba, nitko se drugi nije javio. Povjerenstvo je sve to pregledalo, Vijeće potvrdilo i sve smo poslali u Ministarstvo koje nam je poslalo rješenje – ističe. Natječaj je provela i Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije čiji je čelni čovjek bio i ostao Marcel Medak.

– Na javni poziv za izbor direktora pristigla je samo moja zamolba. Komisija se sastala, pregledala dokumentaciju i dala pozitivno mišljenje na Turističko vijeće koje je to jednoglasno prihvatilo. Procedura je zadovoljena, mi smo Ministarstvu dostavili svu potrebnu dokumentaciju i još uvijek čekamo rješenje koje bi trebalo stići svakog dana – istaknuo je Medak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!