Šandrovac proslavio svoj dan! Bivši načelnik kući ponio nagradu za životno djelo

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠANDROVAC – Svečano je danas u općini Šandrovac koja obilježava svoj dan kao i proslavu dana svetog Vida. Nakon svete mise u crkvi Pohoda BDM u Šandrovcu, održana je svečana sjednica na kojoj su se okupili brojni uzvanici i gosti. Načelnik Dario Halauš preuzeo je vodstvo Šandrovca prije godinu dana, a danas, godinu dana stariji i iskusniji, kaže da nije znao da će biti toliko zahtjevno.

– Moram reći da je prva godina bila jako naporna, ali i jako lijepa. Lijepo je kada možeš pomoći svojoj lokalnoj zajednici i kada radiš za kompletno dobro cijelog društva. Od samog stupanja u mandat, maksimalno sam se primio posla kao jedna neiskusna osoba, htio sam naučiti, napraviti i poboljšati – rekao je Halauš.

Prvi projekt s kojim se načelnik mogao pohvaliti je asfaltiranje Županijske ceste u Lasovcu, a posebno je istaknuta najnovija vijest u općini vezana uz sanaciju klizišta.

– Sadašnji župan Marko Marušić i ja sjeli smo za stol konzumiravši ugovor koji je potpisan još 2020. Poslije te ceste, asfaltirana je i ona u Lasovac Brdu, a prije nešto manje od mjesec dana asfaltirana je dionica Ravneš-Borovice-Kašljevac. Isto tako, na samom početku godine pustili smo u funkciju jednu prostoriju zgrade bivšeg Metal producta kao skladište za potrebe same Općine i našeg komunalnog poduzeća Šandroproma. Kupili smo jednu kuću i ribnjak koji su dio našeg sportskog ribnjaka Šandrovac, tako smo riješili dugogodišnji sudski spor. U utorak smo dobili jako lijepu vijest, službenu obavijest Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja da nam stižu ugovori o odobravanju sufinanciranja projekta sanacije klizišta. Nakon godinu dana borbe i rada, osigurali smo putem Fonda solidarnosti osigurali smo sredstva za istraživanje, projektiranje i samo sanaciju. I dalje nastavljamo u istom tonu – poručio je Halauš zahvalivši se svim suradnicima, gostima, uzvanicima kao i bivšem načelniku Josipu Dekaliću koji je od Općine dobio nagradu za životno djelo.

Dekalić se s ponosom obratio prisutnima.

– Zbilja mi je velika čast, ova nagrada imat će posebno mjesto u mojoj kući jer 24 godine biti načelnik nije malo. Ovo je prekrasan poklon, ali to pravo životno djelo nije moje već se nalazi svuda po općini. Sva sela su obnovljena, imamo plin, vodu, ceste, javnu rasvjetu, mrtvačnice, napravili smo starački dom, dječji vrtić, vatrogasni centar. Hvala svima, može svatko biti na čelu, ali ako iza sebe nema ljude, onda od toga ništa – rekao je Dekalić.

Na svečanoj sjednici obratio se i župan BBŽ Marko Marušić.

– Čast i zadovoljstvo je biti u Šandrovcu. Važna je suradnja koju imam s načelnikom, to je neizmjerno bitno, pogotovo i zbog suradnje s Vladom uz koju realiziramo brojne projekte. Drago mi je zbog svih ostvarenih projekata, posebno što se tiče klizišta oko kojeg je Šandrovac imao problema. Općina ide u dobrom smjeru, a Bjelovarsko-bilogorska županija će i dalje biti uz nju. Želim svim mještanima sve najbolje – rekao je Marušić.

Program za Dan Šandrovca nastavlja se u 16 sati Revijalnim turnirom u nogometu između svećenika, dužnosnika, veterana, u 18 sati je podjela gulaša. Sutra u 15 sati na rasporedu je Dječja olimpijada, a u 18 sati Alka. U nedjelju je u 16 i 30 također na rasporedu nogometna utakmica dok će u 18 sati sve okupljene u dvorištu Vatrogasnog doma zabaviti grupa “Enigma”.


 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!