Bolnici stiže još stotinjak ovrha zaposlenika, platit će duplo više nego da su se nagodili

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U cilju rješavanja problema vezano uz dospjele nepodmirene obaveze u sektoru zdravstva, radi zadržavanja jednake razine zdravstvene zaštite na cijelom području RH i osiguranja nesmetanog funkcioniranja bolničkih ustanova kojima je osnivač RH, odnosno županije Vlada je ponovno intervenirala kako bi podmirila njihova dugovanja prema dobavljačima lijekova potrošnog i ugradbenog medicinskog materijala, kažu u Ministarstvu zdravstva. 

Od otprilike 100 milijuna eura namijenjenih svim bolnicama, prema Općoj bolnici Bjelovar ide nešto više od sedam milijuna kuna.

Kako će biti raspoređen taj novac vidjet ćemo uskoro, a oko milijun i pol kuna svakako će završiti na računima zaposlenika kojima nisu plaćeni svi prekovremeni sati i dodaci koji im pripadaju. Naime, kako doznajemo iz izvora bliskim bolničkom sindikatu, jučer je odvjetnik zaposlenika, članova sindikata, dobio nalog za nekih 100 ovrha prema bolnici prema praomoćnim sudskim presudama.

Zanimljivo je da je bjelovarska bolnica jedna od dvije u Hrvatskoj koja se nije nagodila sa svojim djelatnicima. Ravnateljstva drugih ustanova sklopile su sporazume sa zaposlenicima i dugove isplatili u ratama. Kombinacija Ali-Bajs umjesto nagodbe, dopustila je zaposlenicima da tuže pa će bolnica danas platiti više nego dvostruke iznose na račun duga.

Osim bjelovarskih, slični “majstori” u upravi su još jedino u Dubrovniku.

Zanimljivo je da se uprava bolnice tužila ne presude unatoč odluci Vrhovnog suda koji je potvrdio da zaposlenici bolnica imaju pravu na naknadu. Naravno da su spor izgubili, platili sudske troškove i odvjetnike…

Prosječan iznos koji su trebali dobiti zdravstveni djelatnici (osim liječnika) je oko 6.000 kuna. Nepotrebnim odugovlačenjem i tužbama, sada će svatko od njih dobiti 12.000 kuna, a bome će bolnica još platiti i Fini po 2.000 kuna jer ih je ovršila!?

Što kažu osnivači na ovakvu poslovnu politiku? Što kaže država i do kada će puniti “vreću bez dna” koja, nevjerojatno, postaje još dublja?


PODIJELI S PRIJATELJIMA!