Nakon šest godina vraća se Stočni sajam četvrtkom u Gudovac, pa drugi smo u Hrvatskoj po broju goveda

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj u društvu župana Marka Marušića i gradonačelnika Darija Hrebaka najavio je povratak Stočnog sajma na Sajamskom prostoru u Gudovcu koji će se održavati svakog četvrtka od 7 ujutro.

Inače, bivši direktor Bjelovarskog sajma Davorin Posavac ukinuo je održavanje Stočnog sajma 2016. godine.

-Za razliku od bivšeg direktora koji je zatvarao manifestacije i rasprodavao neke stvari, mi idemo drukčijom politikom uz odličnu suradnju s Gradom Bjelovarom i Županijom. Svakodnevno želimo da imamo događanja i okupljanja. Imamo poligon za autoškolu, dakle tu su četiri autoškole svaki dan, imamo restoran koji radi svakodnevno, prije dva tjedna smo otvorili Sajam automobila, a sada idemo u ponovno otvaranje Stočnog sajma, a u tome će nam pomoći Grad i Županija – kazao je direktor Salaj i nastavio.

-Stočni sajam je bivši direktor zatvorio 18. svibnja 2016. godine. Dakle, prije šest godina, prije korone i to zatvaranje nije bilo povezano s pandemijom. Mi smo sada poduzeli sve što treba, procedura je obavljena. Radno vrijeme Sajma će biti četvrtkom od 7 do 9 za početak. Ulaz će biti besplatan. Svaki početak je težak, ali potrudit ćemo se kao organizatori da dođe što više kupaca – kazao je direktor Salaj.

Gradonačelnik Hrebak zadovoljan je ponovnim pokretanjem Stočnog sajma.

-Prije pet godina kada sam postao gradonačelnik inzistirao sam da se odmah vrati Stočni sajam, ignoriralo se. Ne možemo mi biti županija koja će se hvaliti kako smo prepuni potencijala i kako se velike stvari u poljoprivredi mogu napraviti jer mi smo te velike stvari u poljoprivredi imali, ali smo ih izgubili. Sada krećemo od minusa, a da bi se mogli barem vratiti na nulu moramo napraviti postojeću infrastrukturu i drago mi je da je novi direktor Sajma odlučio da se to može napraviti. Drago mi je da je Županija to inicirala i podržala, pohvaljujem župana i pročelnika za to, a mi smo kao Grad to objeručke prihvatili – kazao je gradonačelnik Hrebak.

Župan Marko Marušić istaknuo je važnost Stočnog sajma.

-Drago mi je da se nakon šest godina vraća Stočni sajam u Gudovac. Moram pohvaliti svoje suradnike, direktora i Grad Bjelovar što je podržao ovu inicijativu. Moji suradnici su ispitali teren i postoji interes za proizvođače. Mi smo druga županija u Hrvatskoj po broju grla goveda, ali treba sada puno raditi da se vrati što je nekada bilo. Ovaj Sajam će biti jedan mali kotačić koji će potaknuti još više razvoj poljoprivrede odnosno proizvođače goveda. U četvrtak imamo prvi Sajam nakon 2016. godine gdje ćemo povezati uzgajivače s kupcima na jednom mjestu na direktnoj liniji. Pozivam sve kupce i uzgajivače da dođu – poručio je župan Marušić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!