Carski odmor u sklopu kontinentalnog turizma u ‘Kući za odmor Car’ – moderno i tradicijski

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – “Kuća za odmor Car” smještena u naselju Gudovac dokaz je da idealan odmor na kontinentu svakako može biti realan. Riječ je o objektu veličine oko 85 četvornih metara s ograđenom okućnicom i popratnim sadržajima, među kojima su i bazen te dječje igralište. Vlasnik Zlatko Car putem Javnog poziva za dodjelu bespovratnih potpora Turističke zajednice Bilogora – Bjelovar dobio je pedeset tisuća kuna što mu je uvelike pomoglo da kuću za odmor dovede do tri zaslužene zvjezdice. Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak posjetio je danas obitelj Car te ostao oduševljen viđenim.

– Potencijali su ogromni, prije nekoliko godina to je bila samo samo jedna priča, no danas vidimo da imamo pedesetak takvih objekata na području grada. Samo u posljednjem pozivnom natječaju, na koji se javila i obitelj Car, sufinancirali smo tridesetak objekata. Iduće godine ćemo financirati još više jer smatram da će se Bjelovar, dolaskom toplica, početi ozbiljnije baviti turizmom. Drago mi je čuti za gospodina Cara, da se jedna poznata Gudovačka obitelj odlučila na ovakav poduzetnički pothvat. Drago mi je da je zadovoljan i da je kapacitet pun već dva mjeseca unaprijed, to su dobre stvari, a ja im predviđam da će u budućnosti biti duplo više puni nego što su danas – rekao je Hrebak.

Zlatko Car nije skrivao zadovoljstvo svime što su on i njegova obitelj uz pomoć Turističke zajednice postigli jer prvi gosti samo što nisu stigli.

– Mi smo u ovaj projekt ušli kao obitelj. Jasno da smo jako uzbuđeni u očekivanju prvih gostiju, uglavnom nam se gosti javljaju iz Njemačke. Moram reći da nije bilo Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar na čelu s direktoricom Anom Kelek, vjerojatno kao obitelj ne bi dočekali turiste jer bi bili baš za toliko financija prekratki. Pratimo i dalje projekte Grada jer imamo još objekata koje bismo htjeli staviti u djelatnost – rekao je Car.

Inače, Kuća za odmor Car ima smještajni kapacitet za pet osoba, a na imanju se nalazi i Tradicijska kuća koja je građena 1919. godine na tradicionalan način. Unutrašnjost kuće je uređena očuvanim starinskim namještajem iz 19. stoljeća.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!