[FOTO] Obilježen Dan Općine Ivanska. Vatromet i paljenje Ivanačkog krijesa oduševili posjetitelje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

IVANSKA – Pred stotinjak uzvanika održana je svečana Sjednica Općine Ivanska na kojoj je domaćin bio načelnik Željko Mavrin.

-Moram izraziti zadovoljstvo sa svime što smo učinili u posljednjih godinu dana. Izgradili smo kružni tok koji nam je znatno osigurao bezbrižan promet u samom centru, premješten je i obnovljen spomenik poginulim hrvatskim braniteljima iz općine Ivanska. Uređivani su društveni i vatrogasni domovi, a u tijeku je i uređenje društvenog doma u Utiskanima. Održavani su poljski putevi, nabavili smo plave i žute kante za odvojeno skupljanje otpada koje su podijeljene kućanstvima. Uređeno je dječje igralište u Samarici, a do kraja godine planiramo obnoviti i još nekoliko igrališta – kazao je načelnik Mavrin i nastavio.

-Kompletno je uređen okoliš vrtića u vrijednosti od 340 tisuća kuna. Uspješno je proveden projekt rekonstrukcije Dječjeg vrtića preko programa ruralnog razvoja za što smo dobili milijun i pol kuna sredstava od EU. Planiramo nastaviti obnavljati ostatak prometnica te svim naseljima osigurati priključak za vodu – kazao je, između ostalog, načelnik Mavrin koji je i za 35 studenata s područja Općine Ivanska osigurao tisuću kuna za svakog studenta.

Na svečanoj Sjednici prisustvovao je i župan Marko Marušić.

-Želim pohvaliti dosadašnji rad načelnika Mavrina zajedno s njegovim suradnicima. Puno toga čine za Ivansku, od komunalnog do infrastrukturalnog a i društvenog života. Ono što uvijek želim naglasiti je da bez obzira na stranačku pripadnost, bez obzira tko je iz koje stranke želim da imamo jednu dobru suradnju, jednu dobru sinergiju grada, općine, županije s našom državnom vlasti jer to je jedna vertikala koja je jamac nečemu dobrome. Ivanska će imati potporu Bjelovarsko-bilogorske županije i dat ćemo sve do sebe da s jednom sinergijom, zajedno s vladom RH doprinesemo razvoju općine korz brojne projekte – kazao je između ostalog, župan Marko Marušić.

Treba naglasiti da je načenik Željko Mavrin podijelo sedam posebnih priznanja zaslužnim mještanima Ivanske. Kasnije navečer tradicionalno je zapaljen Ivanački krijes uz veliki vatromet.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!