Slasni mliječni proizvodi od sada u ponudi u centru Rovišća! Neka stane samo svaki stoti auto…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – Kako je to biti sam svoj gazda već dugo zna obitelj Maciček iz Žabjaka koja se poljoprivredom, uzgojem krava i proizvodnjom mlijeka i sira bavi već godinama. Nedavno su na svom imanju otišli korak dalje te otvorili trgovinu s vlastitim proizvodima na kućnom pragu. Iako je za početak takvog poslovanja zainteresiranost bila vrlo dobra, ono što im je nedostajalo je pozicija s većim protokom ljudi. Stoga je otvaranje mini sirane njihovog OPG-a u samom središtu općine Rovišće bio razuman korak. Svečano otvorenje održano je upravo danas, a svjedočili su im brojni prijatelji i poznanici među kojima se našao načelnik Slavko Prišćan kao i predsjednik Općinskog vijeća Luka Markešić.

– U samom centru općine imamo dobru lokaciju koju ćemo kroz neko vrijeme i popraviti. Podsjećam da smo se javili na mjeru 7.4.1. jer želimo raditi tržnicu u samom centru Rovišća. U općini imamo puno OPG-ova i mladih ljudi koji se žele baviti poljoprivrednom pa je to pametan korak. Vjerujem da će tržnica za dvije do tri godine zaživjeti te biti na korist svima – kaže Prišćan.

Na dnevnoj bazi kroz centar Rovišća prođe oko 10 tisuća vozila.

– Nadam se da će tih 10 tisuća vozila, odnosno ljudi, pomoći našim OPG-ovima da prodaju svoje proizvode. Samo najbolje zaslužuju vrijedne ruke koje rade od jutra do mraka, obitelj Maciček je jedan od primjera. Ponosan sam na njih što su se odlučili na ovaj korak. Mi kao Općina ovakve projekte podržavamo. Od srca čestitam obitelji Maciček – dodaje načelnik.

Da je Općina spremna pomoći te da je odmah izašla u susret, potvrdio je danas na otvorenju Franjo Maciček.

– Poljoprivredom ili bolje rečeno proizvodnjom mlijeka još se bavio moj otac, a supruga i ja smo 1998. godine krenuli u proširenje posla. Bilo je dobro i malo po malo naš OPG se širio. Od samih početaka kada smo imali 12 do 18 krava došli smo danas do 50 što je naš maksimum. Za sada se ne planiramo dalje širiti. Svi znamo da cijena mlijeka nije zavidna, no kako cijela obitelj radi, vidjeli smo da možemo funkcionirati. Našu proizvodnju mi još uvijek ne možemo preraditi jer nemamo kapacitete, stoga smo ovisni o “Veroniki Desinić” s kojima jako dobro surađujemo i nadamo se da će tako biti i dalje – kaže Franjo Maciček.

Sin Franje Macičeka, Dejan Maciček baš kao i drugi sin Valentin, odlučio se ostati doma baviti poljoprivredom jer, kaže, uvijek ga je neka nota privlačila doma.

– Tu je i želja za slobodom koja se na selu puno razlikuje od grada. Vjerovao sam da mi je doma uz posao ugodniji život. Sa samom idejom o sirani krenuli smo još 2018., prijavili smo se na mjeru 4.2.1. Definitivno bi nam mini kiosk u centru općine trebao donijeti puno bolju prodaju jer radi se o frekventnoj lokaciji – rekao je Dejan Maciček te istaknuo da u ponudi, uz domaće mlijeko, nude sireve sa začinima među kojima su oni s ljutom paprikom i vlascem. Tu su i dimljeni i svježi sir, sirutka, a rade i maslac te jogurte od kojih su oni posebniji s okusom jagode, kave ili stracciatelle.

Svi okupljeni mještani, ali i mediji, imali su prilike probati slasne proizvode proizašle iz vrijednih ruku obitelji Maciček. Svi oni koji se zateknu u Rovišću svakako trebaju posjetiti njihov mini kiosk, kušati proizvode i tako im pružiti podršku. Ipak, domaće je domaće. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!