Koliko smo u BBŽ revni u odlascima liječniku? Od čega sve boluju naši stanovnici?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Deset milijuna puta. Toliko su puta pacijenti prošle godine u Hrvatskoj pregledani u ordinacijama svojih obiteljskih liječnika. Pri tome su liječniku na vrata najčešće pokucali u Ličko-senjskoj, a najmanje u Vukovarsko-srijemskoj županiji, pokazuje statistika Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Kako u njoj stoji Bjelovarsko-bilogorska županija?

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji je 88.031 korisnik zdravstvene zaštite i 92.904 osiguranika s obzirom da neki zdravstvenu zaštitu koriste u više županija, a lani su s liječnicima obiteljske medicine ostvarena 1.313.402 kontakta, što telefonska, što ona fizička. Od toga su evidentirana 302.644 pregleda u samim ordinacijama te 439.212 savjetovanja. Izdano je 320.587 uputnica što je skromnih 2,3 posto u ukupnom broju izdanih uputnica na nacionalnoj razini.

Bjelovarsko-bilogorski liječnici obiteljske medicine su svoje pacijente pri tome najčešće slali na pretrage medicinske biokemije i medicinske mikrobiologije s parazitologijom te na radiologiju i ultrazvuk. Od lijekova su pak najčešće propisivani anksiolitici. Naša županija inače po ničemu ne odskače od ostatka zemlje i u ničemu nije ni na vrhu ni na dnu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!