Za tjedan dana kreće rekonstrukcija korza. Neki kafići neplanirano se zatvaraju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Gradonačelnik Dario Hrebak danas je sa suradnicima najavio početak rekonstrukcije korza, projekta vrijednog 10 milijuna kuna koji će početi u ponedjeljak s južne strane odnosno kod Gimnazije.

-Izvođač radova iznio je plan prema kojem u ponedjeljak, dakle za tjedan dana, kreću radovi. Radovi će se odvijati u tri službene faze, ali i dvije mini faze. To je dio gdje su ugostitelji. Prva faza započinje od bjelovarske Gimnazije pa sve do omladinskog doma, tu će biti jedna mini faza do Haulikove ulice koja će se potpuno zatvoriti za promet već idući tjedan – kazao je gradonačelnik Hrebak i nastavio.

-Prva faza će trajati dva mjeseca, onda će građani već vidjeti kako će to sve izgledati. Zatim se kreće na novu fazu. Sveukupno radovi će trajati 12 mjeseci i cilj nam je da bude sve gotovo do Terezijane sljedeće godine. Razgovaramo s ugostiteljima, teško je pronaći idealno rješenje, nekako pronalazimo načine kako da to kompenziramo, ali da će neki kafići morati biti zatvoreni izgleda da će morati biti. Najveći problem je u prvoj fazi s Artom, ali pokušat ćemo nekako kompenzirati, nije nam cilj da netko završi na birou. U kasnijoj fazi ćemo vidjeti šta ćemo s kafićima na sjevernom dijelu korza- kazao je Hrebak.

Ivan Markić predstavnik firme Mato EL-D i tehnički direktor za građevinske radove izjavio je da će ovo biti jedan od najboljih i najljepših projekata koje će izgraditi.

-Na novi korzo ćemo mi biti ponosni, ali i cijeli grad. Najveća promjena je da neće biti asfaltnih površina, sve će biti popločeno. Neće biti vidljivih slivnika, bit će inoks kanalice, sve moderno, recimo nešto što možete vidjeti u New Yorku. Kao što je gradonačelnik rekao, imat ćemo i mini faze, tako da neće biti previše radnika, molim građane da se ne kreću po gradilištu jer bit će strojeva, alata, radnika. Svjesni smo da ne možemo imati totalno zatvoreno gradilište jer radimo u strogom centru grada, zato i apeliram na sve ovo – kazao je Markić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!