[FOTO] Vrhunski odmor: Evo zašto kuća u Diklenici privlači turiste iz Njemačke, Belgije, Nizozemske…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak, načelnik Općine Kapela Danijel Kovačec i direktorica Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar Ana Kelek posjetili su kuću za odmor ‘My life’ koja ima četiri zvjezdice, vlasnika Marija Mihaljevića u Novoj Diklenici 132. Kapela.

Naime, Mario Mihaljević je na Javnom pozivu dobio bespovratne potpore Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar koji su utrošeni za različite namijene.

Javni pozivi pun pogodak

-I Kapeli i ostalim općinama oko Grada Bjelovara pružamo ruku suradnje. Moramo gledati malo globalno, moramo udružiti snage jer je Bilogora prepuna potencijala i ovakvih prekrasnih lokacija. Grad Bjelovar je uložio značajna sredstva u jedan fond koji je osnovan preko Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar gdje su se priključili i načelnici općina, dakle zajedničkim snagama smo stvorili jednu financijsku konstrukciju da malo pomognemo svim ljudima koji se žele baviti kontinentalnim turizmom. Ovdje je Grad Bjelovar s Turističkom zajednicom izdvojio 30 tisuća kuna. Sljedeću godinu ćemo opet otvoriti Javne pozive za potpore i povećat ćemo sredstva. Sada se događa nešto što je prije bilo nezamislivo, kuće s bazenima po Bilogori niču kao gljive poslije kiše – kazao je gradonačelnik Hrebak.

Gosti iz Njemačke, Belgije, Nizozemske…

Vlasnik kuće Mario Mihaljević kupio je kuću prije pet godina i zatim krenuo u velika ulaganja koja su dosegla stotinu tisuća eura.

-U samom početku krenuo sam kuću uređivati za obitelj, kao kuću za odmor da imamo. No, malo po malo vidjeli smo da bi mogli od tih sredstava šta ulažemo i vratiti pa smo krenuli ozbiljnije u taj projekt gdje smo pratili šta se događa u drugim županijama, kako su te kuće uređene i uz pomoći obitelji dovršili smo ovu kuću i krenuli u turizam. Kuća je luksuzna, imamo saunu, jacuzzi, sve je klimatizirano, centralno grijanje, podno grijanje, novi televizori. Prve goste smo imali već u četvrtom mjesecu i bukirani smo cijelo ljeto. Trenutni gosti su iz Zagreba i to su jednini hrvatski gosti. Inače dolaze iz Njemačke, Belgije, Nizozemske itd. – kazao je Mihaljević koji je dodao da gosti ovdje žele mir, prirodu i uživanje koje i dobivaju.

Načelnik Općine Kapela Danijela Kovačec ugodno je iznenađen kako se kontinentalni turizam razvija u Kapeli.

-Imamo šest turističkih objekata koji su u funkciji ili blizu samog otvorenja s tim da je još jedno desetak u najavi. Dakle, mi očekujemo da će kroz par godina sigurno biti 20-ak turističkih objekata na području općine Kapela. Imao sam susret s turistima iz Njemačke i Austrije koji tu dolaze, oni se vraćaju, oduševeljni su zelenilom, prirodom, gostoprimstvom susjeda i domaćina. Oni žive u betonu, u velikim gradovima i ovdje onda uživaju u prirodi i miru – kazao je načelnik Kovačec.

Direktorica TZ Bilogora-Bjelovar Ana Kelek zadovoljna je ovogodišnjim rezultatima.

-Bilogora je konačno počela promovirati i razvijati svoj dugo sanjani san, a to je kontinentalni turizam. Ljudi su prepoznali da zaista imamo potencijala, počeli su ulagati. Svakako ćemo i sljedeće godine raditi na potporama i dodatnoj kvaliteti tako da ne budu kuće popunjene samo u sezoni nego cijele godine, ali za to moramo raditi na dodatnim sadržajima – kazala je direktorica Kelek.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!