IV. osnovna škola Bjelovar jedina u Hrvatskoj ima robotički centar

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U IV. osnovnoj školi u Bjelovaru je održana početna konferencija projekta Bjelovarski robotički centar, a tom je prilikom svečano otvorena robotička učionica. Nositelj projekta je Udruga informatičara Bjelovarsko-bilogorske županije, istaknuo je predsjednik udruge Branko Raičković te dodao kako su Europska unija te Ured za udruge Vlade za njega osigurali 2 milijuna 175 tisuća kuna.

– Otprilike pola toga iznosa su materijalne stvari poput robota, računala i namještaja, a ta sva oprema će nakon završetka obveznog dijela projekta ostati IV. osnovnoj školi u Bjelovaru – naglasio je. Neće svi učenici moći slobodno koristiti robotičku učionicu.

– Mi ćemo biti jedina škola u kojoj imamo robotički centar, to je posebna učionica u kojoj se neće odvijati redovita nastava, nego će ta nastava biti isključivo za ekspertnu grupu učenika – pojasnio je te dodao kako je škola poznata po svojim uspjesima u području robotike zbog čega je i uspjela osigurati najmodernijeg robota za edukaciju, Peppera. Tatjana Badrov, prodekanica Veleučilišta Bjelovar je naglasila kako je iznimno zadovoljna provedbom ovog projekta.

– Studentski inkubator Veleučilišta u Bjelovaru kreće s ljetnom školom programiranja i robotike na tragu znanja koje smo stekli i informacija koje smo dobili u ovom projektu. Klinci od 10 do 16 godina u četiri dobne skupine bar jedan tjedan ljeta mogu provesti dopunjujući svoja znanja iz programiranja i robotike – rekla je. Cilj je među mladima promicati STEM, posebno u području informatike, dodala je prodekanica.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!