Bajsova, pardon, Marušićeva pročelnica zabranila novinarska pitanja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Do prije godinu, dvije, izjave za medije bivšeg župana Damira Bajsa bile su monolozi, priopćenja bez mogućnosti da ga novinari bilo što pitaju. Kao neovisni medij na pragu i tijekom kampanje na lokalnim izborima, Klikni.hr uporno je postavljao pitanja, a to su počeli činiti i drugi. Odjednom su konferencije za novinare postale zanimljive, postavljala su se sva moguća pitanja, ugodna i neugodna. Jer, javnost mora znati.

Novi je župan Marušić potpuno javnosti otvorio županiju. Svatko može vidjeti kako je potrošena svaka proračunska kuna, sve sjednice mogu se pratiti u direktnom prijenosu, svi dokumenti objavljuju se na Internetu…

I onda dođe lijepi događaj u Čazmi, političari pred mikrofonima. Kako smo jučer objavili šokantne podatke o stanju županijske blagajne, silnom manjku naslijeđenom od bivše vlasti, željeli smo iz prve ruke, od župana Marušića dobiti odgovore što i kako dalje. Čitajući komentare na Facebooku, jasno je, ljude zanima i hoće li za takvo prezaduživanje itko odgovarati. To je bio naš najčitaniji tekst jučer.

I taman kad smo htjeli župana ispred mikrofona sve to pitati, njegova pročelnica Mirjana Posavac dolazi i zabranjuje pitanja!? Baš kao da je Bajsova pročelnica, a ne Marušićeva.

Uzima si za pravo predstavnika jednog županijskog medija i svog kolegu (jer, na kraju krajeva, i ona je novinarka), povlačiti za ruku i opominjati kao neposlušnog vrtićarca.

“Nema pitanja, nisu predviđena protokolom, možda kasnije kad budu izjave…”

U čudu mi, u čudu župan, svi osim pročelnice. A da ne budu u čudu i čitatelji, poslali smo pitanja županu osobno koji nam je obećao odgovore poslati tijekom dana. Čim stignu, objavit ćemo ih.

Marušić sigurno nije sretan zbog takvog odnosa prema medijima. U odnosima s njima ne želi postati “novi Bajs”, župan kojeg će suradnica “braniti od zločestih medija” i od narodskog župana graditi kult ličnosti. Sve to čudi tim više što je Mirjana Posavac novinarka i to odlična novinarka.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!