U Bjelovar stižu legende bjelovarskog i svjetskog vaterpola, evo na koje adute računa domaća Mladost

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ove subote očekuje nas pravi vaterpolo spektakl na Gradskom bazenu koji će okupiti bjelovarske, ali i svjetske legende u vaterpolu koje će predvoditi zlatni olimpijac Dubravko Šimenc.

-Igrat će se dvije utakmice, glavni cilj je promovirati vaterpolo u gradu, a u tome će nam pomoći legende ovoga sporta. Prvo u 18 sati mi veterani PVK Mladost Bjelovar igramo protiv kolega iz VK Jarun Zagreb, a u 19 sati legende Mladosti iz Zagreba će igrati protiv internacionalnih legendi. Velika imena dolaze koje predvodi Dubravko Šimenc – kazao je tajnik PVK Mladost Bjelovar Alen Kuten.

-To će biti poseban vaterpolo dan. Recimo, za PVK Mladost Bjelovar nastupit će Hrvoje Pavičić koji je svojedobno bio najbolji igrač bjelovarske Mladosti, a na subotnjoj utakmici nastupit će i njegov sin Vito koji također trenira vaterpolo. Najstariji član njihove obitelji Tomislav također je igrao vaterpolo u bjelovarskoj Mladosti, bio je vrhunski golman. Dakle, tri generacije bjelovarskih vaterpolista u jednoj obitelji – kazao je Kuten i dodao da će to biti prava promocija vaterpola u Bjelovaru.

Inače, na subotnju utakmicu iz Zagreba za bjelovarsku Mladost dolaze nastupiti bivši članovi kluba Srđan Rmuš, Boris Micek i Damir Čarap, koji je svojevremeno igrao za Medveščak te u Sloveniji. Oni i danas u Zagrebu treniraju rekreativno vaterpolo, često s ostalim bivšim članovima Mladosti Bjelovar koji danas žive u glavnom gradu.

Na bjelovarske bazene u subotu stižu i drugi poznati Mladostaši, a ekipu će voditi 66-godišnji Slobodan Dragišić, bivši trener i igrač bjelovarske Mladosti koji je u osamdesetima igrao Drugu ligu bivše države.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!