Marušić pročelniku Jurini: Kao dio klana grobara BBŽ Damira Bajsa vodili ste županiju u bankrot

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Inače nemam običaj ovako odgovarati na komentare ispod članaka portala, međutim bivši v.d. pročelniče očito vama moram jer još uvijek niste svjesni što ste kao dio “Bajsovog klana” napravili zajedno s njim (grobarom Bjelovarsko-bilogorske županije) – jer ste svi zajedno sahranjivali BBŽ, zar ne? Tko zna do kuda bi to još išlo da vas stanovnici na izborima nisu prokužili, napisao je župan Marko Marušić na našem Facebooku reagirajući na objavu Dalibora Jurine koji je kritizirao županove odgovora na financijsko stanje u Županiji.

Jurina je napisao: “Gospodine Marušiću, nije točno da niste u gospodarstvu (pretpostavljem da ste mislili na Upravni odjel za gospodarstvo) zatekli ništa. Zatekli ste program bespovratnih potpora koji je bio među najboljima od svih županija. Samo ste vi ukinuli gotovo sve javne pozive i mjere. Zatekli ste i kompletno izrđjeni prometni elaborat te ugovoreno i osigurano financiranje za izradu glavnog projekta revitalizacije stare pruge Bjelovar Garešnica s odvojcima za Banovu Jarugu i Grubišno Polje u biciklističku stazu. Zatekli ste i odličnu suradnju sa Obrtničkom i Gospodarskom komorom. Zatekli ste i u gospodarstvu svaku godinu pa tako i u izbornoj 2021. prijavljene i uredno odrađene projekte s Ministarstvom turizma. Molim vas nemojte manipulirati podacima i služiti se netočnim informacijama jer apsolutno nije točno da niste u gospodarstvu niste zatekli nista…”

Marušić mu nije ostao dužan: “Istina je da sam zatekao neplaćene ugovore za potpore u gospodarstvu koje ste ugovorili i potpisali pred lokalne izbore. Nije istina da smo ukinuli javne pozive i mjere. Odluke idu na sljedećoj sjednici Županijske skupštine. A kako ste se bavili biciklističkom stazom najbolje govori podatak da ju niste dovršili, niti pokušali prijaviti na EU fondove, već ste se bavili samo kojekakvim elaboratima. Nikada više ne smijemo dopustiti da nam netko tvrdi da se razvijamo, a u stvari nas prekomjerno zadužuje i vodi u bankrot”, zaključuje župan.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!