Brajdić poručio građanima da koševa za smeće u parku ima dovoljno

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon nikad uspješnije Terezijane koja je uspjela zadovoljiti gotovo svačiji glazbeni ukus, ipak se našlo i nezadovoljnih građana koji su Gradu prigovorili kako je park i uži centar grada nakon svakog kasnovečernjeg koncerta bio pun smeća. Dogradonačelnik Igor Brajdić komentirao je kritike građana.

– Želim pohvaliti djelatnike tvrtke Komunalac koji su zaista odradili vrhunski posao. Nakon svake noći tijekom Terezijane dečki su već u 5 sati ujutro čistili naš park. Naravno da će na podu biti dva papirića više budući da je bilo 100 tisuća ljudi. Kritike su dobrodošle, ali ova zaista nije opravdana. Još jednom želim čestitati djelatnicima Cvjetnog ateljea Marina te Komunalca koji marljivo rade kako bi naš grad bio lijep i čist, što on i jest – ističe. Upitali smo ga je li moguće da je jedan od razloga veće količine smeća na tlu nedostatak kanti za smeće u parku.

– Kanti za smeće u parku ima sasvim dovoljno, a njihov broj nakon obnove parka može biti samo veći, nikako manji. Ako se vremenom ukaže potreba za još ponekim košem više, tada ćemo ga postaviti, ali mislim da ih trebamo postavljati i u drugim dijelovima grada, a ne samo u parku. Krenuli smo postavljati koševe u Sredicama, na Slavonskoj, kod trgovačkog suda… Ima još nekoliko lokacija na kojima bismo trebali postaviti koševe zasigurno – navodi. Kako uskoro kreće dugoočekivana rekonstrukcija korza, zanimalo nas je planira li se na njemu postaviti još koji koš za smeće.

– Koševi su uvijek dobrodošli, ali ne treba ni pretjerivati s njima. Mislim da su građani dovoljno osviješteni da ne bacaju papire ili smeće po korzu već prošetaju 20 ili 50 metara do kante za smeće – zaključuje Brajdić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!