Šapa pred gašenjem i Gradu prijeti tužbom. Iz Gradske uprave poručuju da samo poštuju proceduru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Poznati azil za pse ‘Šapa’ nalazi se u teškim financijskim problemima i samo zbog donacije pojedinaca hrana za pse osigurana je do kraja srpnja.

Danijela Kranjec iz ‘Šape’ ogorčena je odnosom Grada Bjelovara prema azilu.

-Grad nas potpuno ignorira, ali uz pomoć dobrih ljudi osigurali smo hranu za pse do kraja srpnja, što će biti poslije zaista ne znam. Grad nam ne želi pomoći, izbjegavaju konkretne odgovore, imamo samo pisani trag da nas neće sufinancirati. U posljednje vrijeme 30 pasa je došlo kod nas po nalogu Grada i mi se brinemo o njima – kaže nam Kranjec i nastavlja.

-Ne tražimo novac za injekcije niti ampule, sami smo se pobrinuli za to sve. Tražimo samo da nam se pomogne mjesečno za hranu. 13 mjeseci nismo ni lipe dobili od Grada, sami se snalazimo. Ako se nešto ne promijeni, tužit ćemo Grad jer su u prekršaju i tražiti cijeli iznos dugovanja koji sada iznosi 240 tisuća kuna. Govore nam da ih prebacimo u Severin, a imamo dobre uvjete ovdje, osim toga dobili smo anonimni poziv da ako počnemo slati pse u Severin da neće živi doći do tamo – kaže nam Kranjec.

Zbog navedene situacije kontaktirali smo zamjenika gradonačelnika Igora Brajdića koji nam je rekao:

-Grad Bjelovar je s prekidima imao ugovor sa ‘Šapom’ deset godina i zahvaljujem im se na toj suradnji. Posljednjih pet godina Grad je isplatio ‘Šapi’ milijun i 819 tisuća kuna. ‘Šapa’ je zbrinjavala 80 pasa godišnje i svi računi su podmireni. Budući da Grad Bjelovar poštuje proceduru, raspisali smo javnu nabavu na koju se ‘Šapa’ nije javila. Javila se samo Veterinarska stanica Bjelovar koja ima veterinara, tuševe, prostor za istrčavanje i sve ostale uvjete te je u svibnju 2021. godine potpisan ugovor na četiri godine koji iznosi milijun i 938 tisuća kuna – pojasnio je Brajdić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!