Župan ispratio prvih 15-ak putnika koji su se vlakom uputili za Split

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Prvih 15-tak putnika iz Bjelovara sinoć je turističkim vlakom otputovalo za Split. U ponoć ih je na Željezničkom kolodvoru ispratio župan Marko Marušić.

– Veseli me da je odaziv ljudi već za prvi vlak bolji nego što su bile najave jer smo dan prije polaska vlaka imali podatak od šest putnika koji će se ukrcati u Bjelovaru. Razgovarao sam s nekima od njih i svi mi kažu da su pronašli računicu u prijevozu vlakom jer bi ih gorivo i cestarina do Splita stajali puno skuplje, a privuklo ih je i to što je prijevoz za djecu i učenike osnovnih i srednjih škola besplatan – kazao je župan.

I doista, polovica putnika na prvom izravnom vlaku iz Osijeka preko Bjelovara za Split bili su učenici osnovnih škola.

Dražen Matuš došao je ispratiti dvoje svoje djece.

– Što reći, nakon dugo vremena napokon direktna linija iz Bjelovara za Split i evo, šaljem djecu. Put je besplatan, a mislim da je 50 kuna samo krevet u spavaćim kolima – kazao je Matuš.

Umirovljenica Silvija Žeško s prijateljicom je odabrala vlak do Splita, a zatim će trajektom do Korčule.

– Mislim da je ovo ok, sasvim. Mi smo u mirovini i to nam jako odgovara. Cijena je jako povoljna, super. A i da nije, pošto smo u mirovini, mi bi imali popust – istaknula je Žeško.

U prvom ovosezonskom vlaku za Split bio je i predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić koji se na bjelovarskom kolodvoru srdačno pozdravio sa županom.

– Koliko imam informacije, dosad je prodano blizu 1500 karata već u najavi. Ovaj prvi vlak prilično je dobro popunjen s oko 150 putnika tako da je to za početak jako dobro – kazao je Ukić.

Predsjednik Sindikata strojovođa Dalibor Petrović koji je također bio jedan od putnika smatra da će izravna linija prema Jadranu, ali i obrnuto, prema Slavoniji i Osijeku pridonijeti da se Bjelovar riješi glasa da je slijepo crijevo u željezničkoj povezanosti s ostalim dijelovima Hrvatske.

– U željezničkoj mreži mi nismo nekakva elitna destinacija, ali nismo bez značaja za putnički prijevoz. Ovdje je na jednoj hrpi 40 tisuća stanovnika i to je sada, zahvaljujući županiji i županu prepoznala i Uprava HŽ Putničkog prijevoza i imamo ovaj rezultat – istaknuo je Petrović.

Osim svakodnevnih izravnih turističkih vlakova prema Splitu, župan Marušić je u razgovorima s HŽ Putničkim prijevozom, među ostalim, dogovorio povećanje broja linija prema Zagrebu, ali i dva niskopodna vlaka koja će od 2024. godine voziti na našem području.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!