[FOTO] Šimenc, Paškvalin i ekipa odigrali spektakularne utamice s PVK Mladost i javno podržali Terme Bjelovar

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR: Na Gradskom bazenu Bjelovar odigrane su spektakularne vaterpolo utakmice na kojima su igrali veterarni PVK Mladost Bjelovar protiv VK Jarun te legende zagrebačke Mladosti koji su igrali protiv internacionalnih hrvatskih legendi.

Treba istaknuti da su veterani zagrebačke Mladosti predstavljali olimpijski pobjednici Dubravko Šimenc i Tomislav Paškvalin, a sve s ciljem promicanja vaterpola u Bjelovaru koji je prije nekoliko deseteljeća igrao važnu ulogu u tome sportu. Ove utakmice podržali su i gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak koji je idejni začetnik projekta ‘Terme Bjelovar’ i župan Marko Marušić. 

Tradicija vaterpola u Bjelovaru

-Meni je jako drago da se revitalizirao vaterpolo u Bjelovaru. Nakon 30 godina što se nije odigrala ni jedna utakmica u Bjelovaru sada sa živućim hrvatskim vaterpolo legendama i bjelovarskim legendama odigran je vaterpolo turnir koji je početak nečeg novog, ali isto tako podsjeća nas na prošlost, što je vaterpolo značio za grad Bjelovar. Možda mlađi ne znaju, ali vaterpolo u Bjelovaru ima svoju veliku tradiciju i ove utakmice su uvertira u ono što mi sanjamo i što ćemo ostvariti, a to su bjelovarske Terme i zatvoreni olimpijski bazen, prvi koji će biti samo održiv, koji ima toplu vodu i koji je energetski učinkovit – kazao je gradonačelnik Dario Hrebak. 

Šimenc oduševljen

Dubravko Šimenc, olimpijskim pobjednik te europski i svjetski prvak kaže da je ostao oduševljen uvjetima kojima je zatekao na gradskim bazenima u Bjelovaru te je istaknuo da poziva Vladu RH i ministarstvo sporta  da podrže projekt ‘Terme Bjelovar’

-Bio sam na jednom druženju u Bjelovaru i s mojim prijateljem i gradonačelnik Bjelovara Darijom Hrebakom dotaknuli smo se teme vaterpola i plivanja. Jako sam zahvalan njemu i njegovoj upravi da postoji ovakav objekt. Kada sam vidio kako sve ovo izgleda obuzela me velika pozitivna emocija, i svim srcem želim da projekt koji gradonačelnik Hrebak i njegova ekipa započinju da se ostvari. Ovom prilikom molim Vladu RH, ministarstvo turizma i sporta, državni ured za sport, vaterpolo savez, plivači vaterpolo savez, olimpijski odbor da podrže projekt ‘Terme Bjelovar’ i nadam se da ćemo za dvije godine se opet okupiti i otvoriti taj fantastičan projekt. Jako sam emotivno ispunjen i puno mi je srce što sam došao u Bjelovar – kazao je Dubravko Šimenc. 

Prvi turni u Bjelovaru

Dvostruki olimpijski pobjednik Tomislav Paškvalin svoj prvi turnir kao 13-godišnjak odigrao je upravo u Bjelovaru. 

-Fasciniran sam čistoćom bazena i cijelim okolišem. Ja sam prvu utakmicu odigrao upravo u Bjelovaru i to prije 47 godina. Na tom turniru sam bio proglašen igračem turnira i imao sam 13 godina i to nikada neću zaboraviti. Sada me život opet vratio u Bjelovar i pun sam emocija. Gdje ima volje ima i načina. Ove Terme će zaživjeti, uvjeren sam, jer se koriste sportski alati i mi stari sportaši koji smo vjerovali u sportsku pravdu smo ju i doživjeli – kazao je Pašlvalin. 

Predsjednik PVK Mladost Bjelovar Ante Brkljačić istaknuo je sljedeće. 

-Posebno bi se zahvalio gradonačelniku Hrebaku i Marku Mihalinecu koji vodi Bjelovarski plivački klub Bjelovar na pomoći. U vrlo kratkom vremenu smo uspjeli napraviti velike stvari i to nas jedanaest starih entuzijazma i vaterpolista sa željom da vratimo vaterpolo u Bjelovar. Mi igramo rekreacijski u Zagrebu često i sve je zaživjelo idejom gradonačelnika Hrebaka da se izgrade Terme Bjelovar i kada to dođe da imamo zalet i preduvjet odmah na početku na to dignemo na veću razinu – kazao je Brkljačić. 

Kako je to izgledalo pogledajte u našoj fotogaleriji.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!