[VIDEO i FOTO] Je li sedam minuta dovoljno za radost? Uz jogu, jest!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Piše: Martina Hautman Matijaš

Sedam minuta za radost! Kako?! E pa baš lako! Pokret je važan za zdravlje, a zdravlje je radost. Dakle, pokret je radost!

Danas predstavljam nekoliko položaja koja će, kada ih postavimo u niz, sigurno izazvati radost kretanja. Za detaljnije upute i lakše snalaženje, poslužite se videom!

 

  1. Niski lounge

U njega ulazimo na razne načine, a ja nudim zakorak iz pretkola ( vidi video!).

Prednja noga je stopalom čvrsto u podu. Koljeno je iznad gležnja. Stražnja je noga oslonjena na nožne prste, petu guramo prema iza, a stražnju ložu prema stropu.

Svaki udahom, izdužujemo leđa.

 

  1. Rotacija iz niskog lounga

Iz prethodnog položaja, krećemo dalje u slijed. Ukoliko je npr. desna noga naprijed, možemo osloniti lijevo koljeno u pod, ukoliko nam je preizazovno ostati na prstima. Lijevi dlan oslonimo na pod, a desnu ruku podižemo prema stropu.

  1. Ajnanejasana

Ukoliko nije, spustimo stražnje koljeno u pod. Udahom podižemo torzo, a ruke naslanjamo na zdjelicu (ne na kukove!).  Laktove usmjeravamo jedan prema drugom. Udahom želimo izdužiti kralježnicu, a izdahom otvaramo srce prema stropu.

4./5. Položaj krave i mačke

Zauzmemo položaj „na sve četiri“. Udahom, šaljemo glavu i zdjelicu prema stropu, prsni koš usmjeravamo prema naprijed, a pupak puštamo prema podu (položaj krave).

Izdahom prelazimo u položaj mačke, odnosno zaoblimo leđa, dlanovima snažno pritišćemo pod, istovremeno gurajući leđa prema stropu (baš poput mačke kad se ljuti).

Nakon zadnjeg položaja, zamijenimo noge i odradimo sve položaje i na drugoj strani.

Pijte vode i pazite na sebe i osobe koje volite. I oboružajte se živcima, jer vruće nam je svima i svi su pomalo nervozni.

Gledamo se uskoro, a do tada svi na You tube – Joga s Martinom.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!