Djeca koja žive kraj II. osnovne moraju u školu u IV. osnovnu. Iz Grada su objasnili zašto

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Završili su upisi u osnovne škole. U našu redakciju stiglo je nekoliko primjedbi zbog čega neki roditelji koji žive preko puta II. osnovne škole moraju djecu prijaviti u I. osnovnu. Također nam se javilo nekoliko roditelja koji žive u Podravskoj ulici, a djecu moraju slati u II. osnovnu, iako im je IV. osnovna bliža.

Zbog navedene situacije poslali smo upit Gradskoj upravi koji su nam sljedeće odgovorili.

-Obavještavamo Vas da se u bjelovarske osnovne škole djeca upisuju u skladu s važećim upisnim područjem i važećom mrežom škola. Mreža škola posljednji put je usklađena nakon dogradnje 1. osnovne škole Bjelovar, kada su joj povećani kapaciteti – naveli su iz Grada i dodali.

-Do kada se ne stvore neki novi potencijali u kapacitetu u školstvu, nije moguće mijenjati upisna područja. Grad, kao osnivač osnovnih škola, vodi i računa o pojavi što manjeg broja tehnološkog viška prosvjetnih djelatnika. Uvijek ima rubnih područja koja su granična, ali roditelji imaju pravo odabrati školu koju žele da pohađaju njihova djeca sukladno članku 18. Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, pod pretpostavkom da u željenoj školi ima mjesta za njihovo dijete.

Također, treba podsjetiti i da je Grad Bjelovar u pripremi projekta izgradnje Područne škole Sjever, koja će pripadati 4. osnovnoj školi Bjelovar, a čijom će izgradnjom doći do promjene mreže škola i upisnih područja – naveli su iz Grada.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!