[FOTO] Završeno asfaltiranje dva kilometra ceste u Trnovitici. Konačno će se rušiti i zgrada stara 200 godina

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA TRNOVITICA – Župan Marko Marušić danas je bio u radnom posjetu Općini Velika Trnovitica gdje se u suradnji s načelnikom Ivanom Markovićem planiraju novi projekti, a već je i završeno dva kilometra asfaltiranja županijske ceste u Mlinskoj.

Inače, kraj Osnovne škole u Velikoj Trnovitici nalazi se ruševna zgrada starija više od 200 godina koja je do kraja šezdesetih godina služila kao osnovna škola. Sada je u planu da se ta derutna zgrada prebaci na vlasništvo Općine koja bi ju zatim srušila i prijavile se za projekte poput vrtića i multifunkcionalnu dvoranu.

Dogovor sa županom

-Mi već dugo pokušavamo riješiti problem ove iznimno stare zgrade koja se urušava. To je ruglo našeg mjesta i postoji potencijalna opasnost za učenike koji se ovdje nalaze. Konačno smo došli do dogovora sa županom gdje ćemo ići u realizaciju tako da će Općina od Županije preuzeti odgovornost za sudbinu ove zgrade gdje nakon rušenja imamo određenu viziju izgradnje nove zgrade široke namjene gdje bi trebala biti sportska dvorana, vrtić i ostale prostorije – kazao je načelnik Ivan Marković.

Župan Marko Marušić najavio je da će već na sljedećoj Skupštini na dnevnom redu biti prebacivanje vlasništva zgrade sa Županije na Općinu.

-Mi ćemo riješiti ovaj dugogodišnji problem, prije nije bilo sluha za ovakve stvari. Ovo je prije svega i problem sigurnosti i puka je sreća što nitko nije nastradao. Prijenos vlasništva mora donijeti Županijska skupština, a mi ćemo pripremiti svu ovu proceduru koja je potrebna i na sljedećoj Skupštini koja će biti krajem rujna će to biti na redu – kazao je, između ostalog, župan Marko Marušić.

Novi asfalt

Inače, župan i načelnik su obišli dva kilometra novoasfaltirane ceste u Mlinskoj.

-Moram izraziti veliko zadovoljstvo što se konačno nakon dugo vremena krenulo u realizaciju asfaltiranja ove županijske ceste. Cesta od Bjelovara do Velike Trnovitice je dobra i onda baš kroz našu općinu je devastirana i onda dalje do Garešnice je opet dobra, ali baš tu kod nas gdje se prolazi je bila devastirana. Nakon dugogodišnjeg ignoriranja i nerazumijevanja došlo je do promjene i ja zahvaljujem našem županu što je prepoznao važnost obnove ove naše ceste i što smo krenuli s prva dva kilometra asfaltiranja – kazao je načelnik Marković.

-Vrijednost projekta je 2.2 milijuna kuna. U stopostotnom iznosu to financira ŽUC i nakon 50 godina smo novoasfaltirali ovu dionicu. Nastavljamo dalje s obnavljanjem županijskih cesta, no to nije jednostavno, ŽUC je naslijedio dug od 29 milijuna kuna, a u svega godinu dana smanjen je na 10 milijuna. Tako da ćemo nastaviti s balansiranjem smanjenja duga i obnavljanjem cesta – kazao je župan Marko Marušić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!