Mladost i Dinamo sklopili suradnju, u igri i Slaven Belupo

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

PREDAVAC – Na ovom području rijetko viđen primjer zajedničkog rada pokazali su nogometni klubovi Mladost iz Ždralova i Dinamo iz Predavca čiji su čelnici potpisali Sporazum o suradnji i to pod svojevrsnim pokroviteljstvom koprivničkog Slaven Belupa s kojim je Mladost već ostvarila suradnju. Iako igraju u različitim rangovima, ta tri kluba su na istoj valnoj dužini zbog čega je i njihova suradnja logičan potez.

-Razmišljamo na isti način, imamo ambiciju, želimo napredovati i to je osnovni preduvjet jer ako se ne razvijamo onda zaostajemo. Moj stav je da ako se netko bavi sportom mora imati ambiciju – ističe predsjednik Mladosti Renato Radić.

Najveći dobitnici njihove zajedničke ambicije bit će mladi igrači koji će dobiti priliku za razvoj i afirmaciju. Nogometaši Mladosti će biti usmjeravani u Dinamo gdje će se moći razvijati i dobiti priliku za igru, a napredovat će i ostali igrači predavačkog kluba koji nije dovoljno jak da sam razvija igrače.

-Treba nam igrača, trenera, struke koja će to napraviti. Imamo sve uvjete, od umjetne trave 40×20 do dva odlična igrališta na kojima ćemo dati priliku Mladosti da trenira i njenim juniorima da dio utakmica prve lige odigraju ovdje – kaže predsjednik Nogometnog saveza BBŽ Slavko Prišćan.

Ulaganje u mlade igrače pozdravio je direktor Slaven Belupa Aleksandar Aleksovski. To im je, kaže, zajednički cilj.

-Ideja je pružiti djeci s ovog područja mogućnost razvoja i do prvoligaške razine, dakle da budu prepoznati i mislim da je u tom kontekstu Slaven Belupo idealan klub, klub koji daje priliku mladim igračima iz svoje škole nogometa – naglašava Aleksovski.

Povezanošću će to biti lakše ostvariti. Suradnja Mladosti i Dinama se već vidi jer iz Ždralova u Predavac prelazi donedavni kapetan kluba s Brda Matija Vrbanić, a trenerski kadar je ojačao Nikola Papac.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!