Djeca iz BBŽ putuju za Tkon! Zahvaljujući tradiciji dugoj 20 godina, neki će more vidjeti prvi put

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Kada je tradicija dobra i duga 20 godina, valja ju nastaviti. Naime, danas su s bjelovarskog autobusnog kolodvora župan Marko Marušić i pročelnica za društvene djelatnosti i obrazovanje Andrea Prugovečki Klepac ispratili prvu od dvije skupine djece osnovnih škola kojima Županija financira ljetovanje u odmaralištu u Tkonu na otoku Pašmanu. Djeca su polaznici osnovnih škola kojima je osnivač BBŽ, iz obitelji su lošijeg imovinskog stanja, a u Tkonu će provesti po tjedan dana.

– Došli smo djeci izraziti sretan put. Nadamo se da će se lijepo provesti, naučiti plivati te da će se vratiti puni doživljaja i lijepih uspomena s ljetovanja. Organizirana je i škola plivanja – rekao je Marušić.

Za ljetovanje je u ovogodišnjem Županijskom proračunu osigurano 130 tisuća kuna.

– Na tome se sigurno neće štedjeti jer djeca zaslužuju uživanje u ljetu – dodaje.

Radi se o 30 djece u prvoj skupini te isto toliko u drugoj, a druga skupina na svoj put bi trebala krenuti za tjedan dana. Jedan od polaznika prve skupine je Mateo Odobašić iz Kraljevca.

– Jako se veselim, idu i moji prijatelji pa ćemo se družiti. Na more idem prvi put i ne znam plivati, ali bih mogao naučiti jer će biti škola plivanja. Vjerujem da će nam svima biti jako lijepo – kaže Mateo.

Autobus koji se iz Bjelovara zaputio za Tkon krenuo je jutros u 5:30 s Autobusnog kolodvora u Daruvaru, a usput je pokupio djecu iz još šest škola. Sretan put i najljepše ljetovanje želimo svima! 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!