Nakon 20 godina Ivan Ivančić više nije predsjednik Uprave bjelovarskog Komunalca

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U utorak su održane sjednice Skupština bjelovarskog Komunalca i Vodnih usluga na kojima je došlo do svojevrsne rošade na čelu tih gradskih tvrtki. Promjene je potaknuo novi Zakon o sprječavanju sukoba interesa, kojim su čelnici županijskih, gradskih i općinskih poduzeća ove godine postali dužnosnici pa ne mogu istovremeno sjediti na dva stolca, odnosno u dvije uprave. A upravo je to bio slučaj s članovima Uprava dviju spomenutih tvrtki – Ivanom Ivančićem, Zoranom Bišćanom i Josipom Hegedom – koji su u svakoj od njih bili angažirani na pola radnog vremena.

Odlukom Skupština, radi ušteda, gradske tvrtke ubuduće će imati po dva člana uprave. U onoj Komunalca ostat će Josip Heged, kao član, dok su Ivančić i Bišćan razriješeni dužnosti. Ovih dana trebao bi biti raspisan natječaj za nasljednika Ivana Ivančića, odnosno predsjednika Uprave Komunalca.

Istovremeno, sam Ivančić će na puno radno vrijeme preuzeti upravljanje Vodnim uslugama kao predsjednik Uprave, dok će drugi član biti Zoran Bišćan.

Predsjednik Skupštine društava, bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, kaže kako mu je žao što Ivančić odlazi s čela Komunalca.

-U 20 godina odradio je sjajan posao, a ove godine Komunalac je ostvario povijesno dobre rezultate. Zbog svega toga odlučio sam g. Ivančića osobno predložiti za priznanje Grada Bjelovara za doprinos razvoju grada Bjelovara – kaže Hrebak, dodajući kako bi, ako sve bude teklo prema planu, novi šef Komunalca trebao biti izabran do jeseni.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!