Gradski odbor HDZ-a zgrožen protivljenju socijaldemokratkinje Đokić susretu katoličke mladeži

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na 11. sjednici Gradskog vijeća grada Bjelovara jedno od postavljenih pitanja bilo je i ono vijećnice Antonete Đokić, članice novoosnovane političke stranke SocijalDemokrati, koja je izrazila negodovanje zbog organizacije susreta Hrvatske katoličke mladeži 17. rujna na novom Gradskom stadionu jer bi spomenuto okupljanje moglo oštetiti travu, reagirali su na svom Facebooku u Gradskom odboru HDZ-a.

HDZ je zgrožen ovakvim porukama spomenute vijećnice i oštro ih osuđuje. S obzirom da stadioni širom svijeta, u Hrvatskoj, pa onda valjda i u Bjelovaru služe održavanju sportskih događanja, koncerata i raznih drugih okupljanja, jasno je da je jedina poruka i cilj vijećnice Đokić da negoduje i dovede u pitanje već dogovoreno održavanje susreta Hrvatske katoličke mladeži. Mi u HDZ-u takve poruke smatramo pokušajem gušenja vjerskih sloboda i dosegnutih demokratskih standarda. Pozivamo sve gradske stranke, a poglavito one koje u svojim programima kao temelj imaju demokršćanstvo da osude ovakve poruke. Jednako tako svi znamo da se ni suvremena europska socijaldemokracija ne zalaže za gušenje vjerskih sloboda pa se pitamo zašto to čine netom osnovani Socijaldemokrati u Hrvatskoj.

Susret Hrvatske katoličke mladeži predviđen je za 17. rujna i to je za svaku pohvalu. Gradski odbor ovim putem izražava zadovoljstvo da će se takav susret održati u Bjelovaru, a što se tiče bojazni da bi susret mogao naštetiti novom travnjaku, smatramo da nema mjesta bilo kakvom strahu. Toj tvrdnji u prilog ide i nedavni koncert „Progledaj srcem“ održan na stadionu Maksimir na kojem je sudjelovalo 50.000 ljudi i koji je protekao bez najmanjeg incidenta. Potpuno jednako su protekli i svi ostali susreti hrvatske katoličke mladeži održani od Dubrovnika do Vukovara. Vjerujemo da će tako biti u našem gradu i županiji te da je takav jedan događaj važan za naše društvo. Stoga nam je vrlo drago da će  Bjelovar biti domaćin takvog događaja kojeg će posjetiti tisuće mladih. Idući korak koji vjerojatno možemo očekivati je inicijativa Antonete Đokić o zabrani nogometnih utakmica na novom Bjelovarskom stadionu kako nogometaši ne bi uništili novu travu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!