Počelo postavljanje travnjaka na novom stadionu. Evo kada će se moći igrati prva utakmica

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Danas je na novom Gradskom stadionu počelo postavljanje novog travnjaka koji će se postavljati narednih desetak dana.

-Da, danas smo započeli strojno postavljati prirodnu travu u tepisima na gradskom stadionu Bjelovar. Izvođač je Hidroregulacija sa kooperantima Mivka sport i Hortikultura Ćustić. Sjeme trave je talijansko, ali trava je uzgojena u rasadniku u Zagrebu i vrhunske je kvalitete. Postaviti će se 9000 m2 travnjaka. Travnjak se postavlja na pripremljenu podlogu sa drenažom i sustavom automatskog navodnjavanja, u sloj supstrata. Za nuđenu travu od izvođača je Grad Bjelovar ishodio Stručno mišljenje izv.prof.dr.sc. Krešimira Bošnjaka sa Agronomskog fakulteta koji je ocijenio da je odgovarajuća obzirom na klimu i namjenu i da je puno bolja od sijane – kazao je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić i dodaje.

-Cijena trave je 74 kn/m2+PDV a postava će trajati desetak dana, a tada treba odstajati dva tjedna da se ukorijeni. Očekujemo odigravanje prve utakmice 20. kolovoza no taj datum treba uzeti sa rezervom iako nam je on zadan kao cilj – kazao je Brajdić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!