Fotoreportaža s tržnice: ‘Na placu su cijene u redu, trgovački lanci nas deru’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Cijene proizvoda u trgovačkim centrima masovno rastu zbog krize čiji se vrhunac očekuje tek na jesen i zimu. Bjelovarska tržnica tradicionalno je četvrtkom uvijek poprilično ispunjena prodavačima i kupcima stoga smo je odlučili posjetiti i uvjeriti se jesu li i tamo namirnice poskupjele i kupuju li Bjelovarčani i dalje na tržnici kao nekada.

-Iako je repromaterijal otišao skoro 300 posto gore, cijene voća na tržnici su iste kao prošle godine, a trešnja je čak jeftinija. Oni koji švercaju imaju problem jer je cijena ulazne robe sada veća pa im se slabo isplati. Povrće je također na tržnici je isto, a u mnogim slučajevima i jeftinije, zapravo zadnjih deset godina nikada jeftinije povrće nije bilo – kazao je prodavač Nenad Horvat.

Razgovarali smo i s redovitim kupcem na bjelovarskoj tržnici umirovljenikom Antom Stanićem.

-Trgovački lanci su baš počeli derati po nama građanima. Cijene su digli, boli glava. Rezanci na primjer od osam kuna su došli u jednom dućanu na 17 kuna, to sam baš jučer vidio. To nije normalno. Ovdje na placu su cijene realne, nisu ljudi nešto dizali i dolazit ću tu i dalje, jasno ako i oni ne počnu divljati s cijenama – kazao nam je Stanić.

Marija Kesić je također redoviti kupac na bjelovarskoj tržnici.

-Nešto sam znala kupovati u trgovačkim lancima nešto na tržnici, ali moram reći da su trgovine strašno poskupjele i jasno da smanjujem kupovinu to jest kupujem samo osnovno. Nema više nešto sa strane za gušt si priuštiti, a kako će tek biti vidjet ćemo. Ovdje na tržnici su za sada ok cijene i voće i povrće koje kupujem je prihvatljivo. Nadam se da će tako i ostati – kazala nam je Kesić.

Mladen Ivetić je također zadovoljan s cijenama na tržnici.

-Pa ok su cijene. Nisam neki bum primijetio tako da kupim četvrtkom ili subotom sve što obitelj i ja trebamo za tjedan. Ali zato sam dobro osjetio bum cijena u trgovinama, na benzinskoj i struji. Svaka čast ljudima koji prodaju na tržnici i žive od onoga što uzgoje sami, ja ću ih uvijek podupirati, ali ako i oni dignu cijene onda će to značiti da smo stvarno u crnom.

Kako je to danas bilo na bjelovarskoj tržnici pogledajte u našoj fotogaleriji.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!