I dalje čekam odgovor, ako novi gradski stadion bude devastiran, tko će to platiti?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon teksta i reakcija na pitanje gradske vijećnice Antonete Đokić postoji li bojazan da se uništi nova trava na novom Gradskom stadionu u Bjelovaru, javila nam se vijećnica priopćenjem:

 „Moje pitanje na Gradskom vijeću izazvao je razne komentare. Mogu reći kako sam iznimno zadovoljna kada gospođe i gospoda iz stranaka koje u svojim programima kao temelj imaju demokršćanstvo, ne dijele moje mišljenje.

Zaključak mog pitanja od strane HDZ-a Bjelovar je cilj vijećnice Đokić da negoduje i dovede u pitanje već dogovoreno održavanje susreta Hrvatske katoličke mladeži.

Nogometnim rječnikom, promašili ste ne samo gol, nego i cijeli  stadion. Totalno ste skrenuli s puta te se uhvatili politikanstva.

U nogometu i u životu, napad je najbolja obrana. Ipak, nisu baš svi promašili gol, većinom su slušali kako je u pitanju gradska imovina. Stadion još nije završen i ne znamo koliko košta. Znamo samo koliko je do sada potrošeno te koliko je planirano.

S obzirom na to da volim baratati konkretnim brojkama, na stranici Pregled isplata – Grad Bjelovar https://transparentnost.bjelovar.hr/ pronašla sam ih dosta od kojih ću navesti samo nekoliko:

*Isplaćenih 235.031,66 kn (OKONČANA SIT. – IZGRADNJA PODLOGE UMJETNOG TRAVNJAKA POMOĆNOG IGRALIŠTA NA GRADSKOM STADIONU PPO);

*Isplaćenih 42.300,00 kn (USL. STR. NADZORA UGRADNJE UMJET. TRAVNJAKA I POSTAVLJANJA OPREME NA POM. IGRALIŠTU NK BJELOVAR PPO);

*Isplaćenih 167,21 kn (KAMATE NA ZAKAŠNJELO PLAĆANJE ZA KREDITE OD 01.01.-04.01.2021. – UMJETNI TRAVNJAK).

Ostalo, pogledajte sami.

 A što se tiče Susreta hrvatske katoličke mladeži u Bjelovaru, drago mi je što je Bjelovar odabran kao domaćin. Nisam imala prilike sudjelovati na prijašnjim susretima, ali zato sam sudjelovala u kolovozu 2019. na Međunarodnom susretu mladih, MLADIFEST. Mnoštvo mladih, pjesma, zajedništvo i primjeren prostor za odvijanje takve vrste višednevnih slavlja.

Nakon svega, nije odgovoreno na moje pitanje, ako novi gradski stadion bude devastiran, tko će to platiti?

Na 10. sjednici Gradskog vijeća Grada Bjelovara održanoj 24. svibnja 2022., gradski vijećnici postavili su pitanja koja su se odnosila na incident vezan uz onečišćenje okoliša. Naselja u okruženju tvrtke nekoliko su dana bila zatrpana piljevinom. Ne sjećam se reakcije koju je Gradski Odbor HDZ-a Grada Bjelovara poslao kao priopćenje.“

S poštovanjem, Antoneta Đokić, gradska vijećnica, Socijaldemokrati Grada Bjelovara 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!