Poznat kao stratište poražene hrvatske vojske, Lug poprima potpuno novo ruho, postaje poučna staza

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Radovi u Lugu vrijedni 743 tisuće kuna bliže se samom kraju stoga je dječje igralište i novu poučnu tematsku stazu posjetio gradonačelnik Dario Hrebak.

-Obišli smo radove na lokaciji u Lugu, tu je nova tematsko poučna staza koju smo radili u partnerstvu s Hrvatskim šumama. Ovo sve je financirano iz Europskih fondova, konkretno iz europskog poljoprivrednog fond. Ima različitih segmenata, obnovili smo dječje igralište, poligon za nastavu u prirodi, tematsko poučnu stazu s dodatnim sadržajem, projekt je vrijedan 743 tisuće kuna. Radovi će završiti za nekoliko tjedana – kazao je gradonačelnik Dario Hrebak.

Ivana Bekavac, viša stručna suradnica za provedbu programa iz Europske unije istaknula je da je potpuno rekonstruirana postojeća pješačka staza.

-Imat ćemo duž staze poučne sadržaje, bit će postavljeno sedam informativno edukativnih ploča koje će sadržavati sve o znamenitostima te o biljnom i životinjskom svijetu u Lugu. Postavit ćemo i pet skulptura životinja koje obitavaju u šumi lug i smjer za kretanje od početka staze do kraja, iako je staza cirkularna. Imat ćemo i zaštitnu ogradu, koševi za otpatke, stalke za bicikle itd. – kazala je Bekavac.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!