Bajs kasnio s predajom izvješća u kojem piše tko je njegovoj stranci uplatio 53 tisuće kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Parlamentarne političke stranke su Državnom izbornom povjerenstvu predale izvješća o primljenim donacijama u prvoj polovini godine, pri čemu se istaknula stranka bivšeg bjelovarsko-bilogorskog župana – Damir Bajs NL. Naime, njezino vodstvo na čelu sa samim Bajsom s predajom izvješća kasnilo je dva dana – umjesto 15. srpnja, izvješće je predano DIP-u 17. srpnja.

U njemu stoji kako je Bajsova stranka u prvih šest mjeseci ove godine inkasirala popriličan iznos, unatoč činjenici što nije izborna godina. Konkretno, na račun su im ‘kapnule’ 53 tisuće kuna, od kojih je 28.500 donirao sam Bajs. Malo manje od 14.749 kuna uplatio je glavni politički tajnik stranke Mario Preskočil, a njihova stranačka kolegica Ivana Pirin u zajedničku blagajnu uplatila je 9.832 kune

Usporedbe radi, puno veće stranke od spomenute primile su ove godine daleko manje donacija. SDP je dobio 41 tisuću kuna, Most 6.650. Možemo 15.800.

Najveću donaciju u Hrvatskoj dobila je u prvoj polovini godine stranka Zagreb je naš, 254 tisuće kuna, slijedi HNS sa 149 tisuća kuna pa HDZ sa 105 tisuća. Ukupno je ove godine prijavljeno 1.811 donacija, više nego ikad.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!