Dom za starije ponovno uvodi popularnu uslugu koje dugo nije bilo zbog covida

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon smirivanja covid situacije, bjelovarski Dom za starije ponovno je u svoju uslugu uključio vanjske obroke. U dom se sada slobodno može ulaziti što znači da vanjski korisnici uredno mogu platiti, a zatim i dolaziti po svoj dnevni, svježe pripremljen obrok. Da bi priča bila još bolja, cijene su vrlo primamljive odnosno jeftine u odnosu na porciju koju korisnici dobiju.

– Dosta smo jeftini što se tiče usluge hrane. Korisnici dolaze s posudama i između 12 i 30 i 13 sati pokupe hranu i nose je kući – navodi v.d. ravnateljica Marija Šola.

Ta povoljna cijena obroka iznosi 25 kuna, a na mjesečnoj bazi sklapa se ugovor na željeni broj dana. Ravnateljica je potvrdila da korisnici izražavaju zadovoljstvo riječima da je obrok obilan toliko da im često ostane i za večeru. Trenutačno Dom za starije ima sedam korisnika koji dolaze po svoj obrok, no s obzirom na to da se izdavanje vanjskog obroka tek vratilo u funkciju, s vremenom se očekuje puno više korisnika.

Korisnika bi možda bilo i više da Dom za starije još uvijek ima vozni park jer nekada je kombi vršio dostavu obroka na kućnu adresu. Budući da to više nije slučaj, sada se uz malo više truda i volje treba doći po jelo. Ono što obavezno svi zainteresirani moraju napraviti je prijava se kod socijalne radnice u domu na telefon 043 631 503 ili mobitel 099 2530 909.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!