Tko od šefova komunalnih poduzeća ima najvišu plaću, a tko ‘pliva’ u nekretninama?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Prema novom Zakonu o sprječavanju sukoba interesa imovinske kartice javnosti moraju podastrijeti i šefovi komunalnih poduzeća. Od onih iz Bjelovarsko-bilogorske županije objavljena nije jedino kartica direktorice Darkoma Ivane Djedović, ali to, kaže Djedović, nije do nje nego do sustava. Ona je karticu ispunila, ali ju zbog greške u sustavu ne može poslati o čemu je obavijestila Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. Plaća joj je, navodi Djedović, 13 tisuća neto, a sve ostalo je više-manje nepromijenjeno u odnosu na imovinsku karticu koju je podnijela kao zamjenica daruvarskog gradonačelnika što znači da ima stan u Daruvaru i da je suvlasnica vikendice u Ninu.

Njen kolega, direktor Darkom vodoopskrbe i odvodnje Vladimir Lukačin mjesečno zarađuje 9.272 kune, ima 15 tisuća eura kredita, vlasnik je stana u Daruvaru od 57 četvornih metara, u voznom parku ima automobil iz 1996. i 2016., a u kartici navodi i štednju od 53.500 kuna na dijete, 32.000 štednje ima supruga koja je uštedjela i sedam tisuća eura. Najtanju imovinsku karticu ima šef grubišnopoljskog Komunalca Ivica Ahac čija je neto mjesečna plaća 10.861 kunu, a uz nju navodi kuću s okućnicom u Grubišnom Polju od 662 četvorna metra vrijednu 831 tisuću kuna, oranicu i livadu, a automobile iz 2006. i 2017., 36 dionica HT-a, te 22 tisuće eura osobne štednje i 14.312 eura dječje stambene štednje. Najviše kredita ima prvi čovjek garešničkog Komunalca Dražen Bengez koji je naveo 50.000 eura kredita, još 170.000 kuna, 6.019 eura policu osiguranja te još jednu policu osiguranja od 10.000 eura. Njegova mjesečna neto plaća je 12.289 kuna. Sa suprugom je vlasnik kuće s okućnicom u Garešnici, on sam je vlasnik apartmana na Viru, njegova supruga je suvlasnica još jedne kuće s okućnicom u Garešnici kao i vikendice u Gornjoj Garešnici.

Predsjednik Uprave Vodnih usluga Ivan Ivančić

Donedavni dvostruki šef komunalnih poduzeća, Komunalca i Vodnih usluga Bjelovar Ivan Ivančić mjesečno kada zbroji primanja zarađuje 16.880 kuna, ali kako više nije predsjednik Uprave Komunalca taj će iznos biti manji. U svojoj imovinskoj kartici Ivančić navodi kuću s okućnicom u Crikvenici, dva stana i garažu u Bjelovaru, oranicu u Šandrovcu, pet oranica na području općine Veliki Grđevac gdje posjeduje i oranicu s livadom, voćnjak, dva građevinska zemljišta, kuću i kuću s okućnicom. Ima i tri automobila kao i 70.800 eura i 60.000 kuna štednje.

Titulu šefa komunalnog poduzeća s najdebljom imovinskom karticom odnosi direktor Komunalija Čazma Ivan Beljan. Beljan ima mjesečnu neto plaću od 12.800 kuna plus još 750 kuna naknade iz drugih izvora, a u kartici je naveo i 250.000 kuna nasljedstva svoje supruge, a to je tek početak. Beljanova je supruga suvlasnica kuće s okućnicom u mjestu Brnaze i kuće s okućnicom u Bjelovaru, dok je on suvlasnik kuće s okućnicom u Ždralovima. Sa suprugom je vlasnik kuće i gospodarskog objekta u Ždralovima, oranice u Ždralovima i livade u istom mjestu, a u svom vlasništvu imaju i stan u Bjelovaru i kuću s okućnicom u Bjelovaru. On je pak vlasnik kuće s okućnicom u Grabovici u BiH. On i supruga imaju svatko po automobil, a Ivan Beljan je i ponosan vlasnik 40.000 kuna vrijednih umjetnina i 35.000 kuna vrijednih povijesnih razglednica. U imovinskoj kartici navodi i 75.000 kuna štednje, a 15.000 je uštedjela supruga.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!