‘Nestašni vjetrić’ uzburkao Internet – smiju li se objavljivati fotke bez dopuštenja modela?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Jedna fotografija, stotine komentara. Kolega Miroslav Ambruš Kiš, danas freelancer, objavio je fotku mlade novinarke Ivane Tomić pod naslovom “Nestašni vjetrić”. Hodao čovjek Jarunom i ulovio trenutak u kojem se povjetarac poigrao s haljinom djevojke na biciklu.

“Jučer mi je nestašni vjetar podignuo haljinu dok sam se bezbrižno vozila bajki po Jarunu, a jedan gospodin me fotkao. Satima traje rasprava je li me smio fotkati”, napisala je kolegica na Twitteru iznenađena raspravom.

Gospon Miroslav, lepo ste me ulovili, Super je fotka i nema nikakvog problema, napisala mu je “žrtva povjetarca” ispod objave na Facebooku, ali dušebrižnici su ipak zabrinuti. Smiju li fotići hodati s aparatima i snimati nepoznate ljude bez njihova dopuštenja iako su snimljeni na javnim mjestima.

Nije falilo ni seksizma pa se žene pitaju bi li sličnu fotku itko objavio da se radi o  vjetriću koji pokazuje previše u predjelu kakvog muškog međunožja?

Nama se čini da problema ne bi trebalo biti. Izazovni trenutak koji je uhvatio MAK-ov objektiv zanimljiv je sam po sebi, a ni model nema ništa protiv. Što biste učinili vi da objave vašu sliku u trenutku igre vjetrića?

Svojevremeno je u redakciju tada velikih novina došla jedna žena i tražila negativ slike koju smo objavili sa Sljemena tog vikenda. Na slici su neki muškarac i djevojka zagrljeni na klupi. Rekla nam je: “To je moj suprug, a kao što vidite, ovo s njim nisam ja!?” Nismo dali negativ, što je bilo poslije, ne znamo, ali – javno mjesto je – javno mjesto.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!