Marija i Juraj Lukavečki zaljubili su se na prvi pogled, a jučer su proslavili zlatni pir!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U društvu članova najuže obitelji i kumova Marija i Juraj Lukavečki ovog su vikenda u Bjelovaru proslavili 50. godišnjicu braka. Zlatni pir obilježili su obnovom bračnih zavjeta u kapelici katedrale sv. Terezije Avilske. Vjenčali su se 22. srpnja 1972. u Velikom Grđevcu, samo godinu i pol nakon što su se upoznali. Bila je to, otkrivaju nam, ljubav na prvi pogled.

-Upoznali smo se 1971. u Velikom Grđevcu na zarukama Jurajevog brata i moje prijateljice. Bila je to ljubav na prvu. Juraj je iz Nove Rače, ja iz Velikog Grđevca. Kako je Juraj tada živio i radio u Njemačkoj, upoznavali smo se pišući si dugačka ljubavna pisma koja i danas čuvamo – otkrila nam je gđa Marija.

Odmah nakon vjenčanja otišli su zajedno u Njemačku i radili tamo do povratka 1980. godine, kad su doselili u Bjelovar. U braku su dobili dvoje djece i troje unučadi koji su im najveća radost u životu.

-Cijeli život govorili smo da ćemo kad odemo u mirovinu otići živjeti na more, i to smo i ostvarili! 2011. smo se preselili u Ražanac kod Zadra gdje uživamo u mirnim umirovljeničkim danima, ali često i rado dolazimo u svoj Bjelovar – kazao nam je slavljenik Juraj

Na pitanje u čemu je tajna uspješnog braka, složno odgovaraju – u ljubavi, uzajamnom uvažavanju i poštovanju te zajedničkom planiranju i kretanju ka istom cilju.

Zavjete su obnovili u Bjelovaru
Ponosnim baki i djedu unuci su najveća radost


PODIJELI S PRIJATELJIMA!