Lokalnom klošaru ukraden ruksak sa stvarima, maloljetnici bježali pred progoniteljem, stigla policija

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Subota predvečer, negdje oko pola osam, središnji bjelovarski gradski park. Lokalni squoetteri ili domaći klošari po našem, betoniraju se zadnjim kapima alkohola koje im lokalna gradska uprava tolerira godinama. Jedan od njih umorniji je od drugih, drijema na klupi i zaboravio je na ruksak u kojem ima sve dokumente, bankovnu karticu, mobitel…

Dolaze dvojica maloljetnika, dječaka, i bez problema konstatiraju stanje. Čovjek je nesposoban čuvati svoje stvari, prilaze i uzimaju naprtnjaču.

Umorni gospodin se budi, shvaća što se događa i krene tražiti pomoć jer sam ne može u potjeru za lopovima. Njegove pozive u pomoć čuje njegov školski kolega koji prolazi parkom na putu kući. Traži od njega da krene u potragu. Ovaj to čini i slijedi dječake do obližnjeg kafića.

Tu nastaje pometnja i šok. Prijatelj traži da djeca vrate ruksak, a momčići skriveni pod šankom i zaštitom mlade, neiskusne konobarice, tvrde da nikakvog ruksaka nemaju. To nam je potvrdio i vlasnik lokala koji je pregledao snimke nadzornih kamera. U lokal su ušli i sakrili se bez ičega sa sobom.

Ipak, naprtnjače nema, nema dokumenata, a djeca ščućurena pod šankom čekaju pomoć. Stiže i policija.

Plavci konstatiraju stanje, vraćaju indisponiranu konobaricu u život, zovu roditelje nestašnih dječaka, ispituju svjedoke. Intervencija traje i traje, a oštećenik se povukao kao da ga se to ne tiče. Ostaju samo osobe koje su mu htjele pomoći ili nauditi. Je li mu doista išta ukradeno?

Nije to prva nepodopština poznatih dječaka koji su u život krenuli stazom koja neupitno vodi prema remetinečkim mladićima. S druge strane, Grad godinama ne zna što bi sa sve većom skupinom gospode koja dane provodi ispijajući hektolitre lošeg i jeftinog alkohola, povremeno čineći ekscese prema prolaznicima, osobito ženama s malom djecom.

Sljedećih dana doznat ćemo gdje je ruksak i što je policija poduzela, a možda se javi i Grad.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!