Zavičajni muzej u Daruvaru dobio je ravnateljicu koja ima velike planove za novu instituciju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Marija Ivandekić nova je v.d. ravnateljica Zavičajnog muzeja u Daruvaru. Ova mlada magistra arheologije već godinu dana izravno je uključena u pripremu i realizaciju postava za Muzej, a od ovog mjeseca je preuzela dužnost i već sada ima pregršt planova i ideja. 

-Sada je u tijeku ‘Ljeto u Dvorcu’ gdje imamo puno programa, dakle koncerti, večeri poezije i slično. A gledajte, puno je posla sada. Planiramo se javiti na projekt za obnovu dvorca. Za natječaj se treba dobro pripremiti i nadam se da ćemo tu uspjeti. Ne možemo neke veće postave imati dok ne sredimo uvjete, a u dvorac nije uloženo jako puno godina – kazala nam je Marija i nastavlja. 

-Obnovili smo jednu prostoriju dvorca, no to je samo djelić priče tako da ćemo se puno posvetiti tome. Sada smo na početku, ali želim da naš muzej bude središte kulture u Daruvaru, da budemo otvoreni za sve kulturne manifestacije, da se ljudi ugodno osjećaju kada dođu i da uvijek netko može pronaći nešto što ga zanima. Imamo puno ideja i planova i vjerujem da će građani to vrlo brzo prepoznati – kazala nam je Ivandekić. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!