Brajdić: Slušamo struku i građane. Novi dvored na korzu će stvarati hlad i smanjiti ljetne temperature

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Zamjenik gradonačelnika Bjelovara Igor Brajdić danas je održao sastanak sa strukom iz područja šumarstva po pitanju novoga drvoreda na korzu u sklopu njegove obnove.

-Prijedlog struke, ali i građana vrlo rado ćemo poslušati, a on ide u smjeru da drvored treba biti prirodan, stvarati hlad i smanjiti temperaturu tijekom vrućih ljetnih mjeseci. Drvored treba biti domaće vrste bez potreba za dodatnim orezivanjem sa gustom krošnjom koja će biti prirodno stanište ptičica. Vrlo je važno pridonijeti očuvanju ekologije te poticati biološku raznolikost – kazao je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.

Sve su to prijedlozi koje su danas na sastanku zamjeniku gradonačelnika Igoru Brajdiću i pročelnici za komunalne djelatnosti Kristini Kocur iznijeli Željka Bakran, dipl.ing.šum., rukovoditeljica Odjela za ekologiju Hrvatskih šuma i mr.sc. Milan Arvay, dipl.ing.šum., upisan u upisnik ovlaštenih inženjera šumarstva. Prvi odabir u vidu prijedloga struke je obični grab kakav postoji još uvijek u ulici dr.Ante Starčevića u Bjelovaru (kod caffe bara Petar Pan) ili javor mliječni kakav je nekada postojao na korzu. U svakom slučaju novi drvored na korzu imati će svoju funkciju.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!