Dom kulture još nije završen. Očekuje se ulaganje od dva milijuna kuna. Evo za što…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U obnovu Doma kulture uloženo je 18 milijuna kuna nakon čega je Grad Bjelovar prošle godine dobio modernu zgradu za kulturna događanja. No, bjelovarski kulturnjaci istaknuli su da novoobnovljena zgrada nema klavir zbog čega se ne može održati koncertna sezona. 

Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak izjavio je da klavir nije toliki problem kao rasvjeta u koju treba uložiti dva milijuna kuna. 

-Budimo realni, Dom kulture još nije završen. Ako želimo od Doma kulture napraviti centar kulture ne samo u Bjelovaru nego i u regiji mi moramo još značajna sredstva uložiti u rasvjetu, jedan manji dio u ozvučenje. Dakle, samo za rasvjetu u Domu kulture, da napravimo pravo kazalište, treba izdvojiti dodatnih dva milijuna kuna – kazao je gradonačelnik Dario Hrebak i nastavio. 

-Namjerno nismo išli davati svojih dva milijuna kuna jer se stalno raspisuju neki natječaji ministarstva kulture i vjerujem da će tu biti pronađen prostor za dodatna sredstva da uložimo u rasvjetu. Glupo je da porezni obveznici plaćaju tako skupu rasvjetu kad postoje natječaji na koje smo se već javili i javljat ćemo se u budućnosti i ministarstvo kulture će izaći u susret da se još dodatno opremi Dom kulture – kazao je gradonačelnik Hrebak koji se osvrnuo i na pitanje klavira. 

-Klavir nismo nabavljali, ali klavir je manje bitan u smislu financija, no znam da je bitan za druge stvari, zato smo i napravili podiznu rampu, upravo za taj klavir koji ćemo kupiti početkom sljedeće godine i to neće biti nikakav problem – kazao je Hrebak. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!